Montex®Coat’ın Manyetik Çekimi

Monforts, tam entegre en yeni Montex®Coat terbiye hatlarıyla artan başarısını duyurdu.

Montex®Coat kaplama ünitesi için serigrafi baskıya ek olarak hava bıçağı, rulo bıçağı, manyetik rulo ve köpük kaplama dahil olmak üzere bir dizi doktor bıçağı seçeneği eklendi. Şirket ayrıca solvent bazlı kaplamalar ve PTFE sinterleme gibi 320 ° C’ye kadar yüksek sıcaklık işlemleri için tamamen patlamaya dayanıklı hatların güvencesini veriyor.

Geniş enler

Merkezi Mönchengladbach, Almanya’da bulunan manyetik silindir kaplama teknolojisinin dikkate değer bir şekilde benimsenmesi, özellikle geniş tekstil malzemelerin terbiyesinde, teknik tekstil ve nonwoven kumaş üreticileri tarafından beğenildi.

Bu seçenek ile tam PVC kaplamalar, pigment boyama veya minimal uygulama yüzeyi ve düşük penetrasyon uygulamaları gibi uygulamaları yapmak mümkündür.

Bu teknoloji tipik olarak çadır ve tentelerden, karartma stor perdelerden ve yelken bezlerinden otomotiv iç kumaşlarına ve tıbbi tek kullanımlık ürünlere kadar uygundur.

Monforts Teknik Tekstiller Müdürü Jürgen Hanel, “Manyetik rulo kaplama, operatörler için kullanımı kolay ve işlemin sonunda temizlenmesi çok daha kolayken, çok çeşitli kaplamaların ve kaplamaların yapılmasına izin veriyor.” Dedi ve sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Bununla birlikte, her şey kadar önemli olan, kumaşın tüm genişliği boyunca gerginlik farkı olmadan, garanti ettiği kaplama homojenliğidir. Bu özellikle şirketler geniş genişliklerde çalışırken önemlidir.”

Geleneksel daldırma kaplama sistemlerinde, birçok standart bıçak kaplama teknolojisinin yanı sıra, gerginlikte – ve dolayısıyla kaplamanın uygulandığı basınç miktarında – merkezin geniş kenarları arasında her zaman bir fark vardır. Manyetik bir silindir kullanıldığında, kumaşın herhangi bir yerine uygulanan basınçta bir fark kalmaz.

Hanel, “Manyetik silindir teknolojimiz, mıknatısın silindir içinde tamamen ayarlanabilir konumlandırılması nedeniyle tekstil son işlemcilere geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor” diye açıkladı ve şu şekilde devam etti, “Dört farklı mıknatıs konumu ile, silindir hem doğrudan kaplama sistemi hem de dolaylı bir kaplayıcı olarak çalışacak şekilde ayarlanabiliyor. 2,4 metreden fazla kumaşla çalışan şirketler için bu teknolojinin kullanılmasını öneriyoruz.”

Terbiye formülasyonunu değiştirmek yerine silindir yüzeyinin, gereken her kaplama efekti için ihtiyaç duyulan eklenti ve viskoziteye uyacak şekilde ayarlanması, hattan çok daha yüksek bir çıktıya yol açıyor.

El ile kontrol

Ayrıca, Montex®Coat ünitesi için yakın zamanda piyasaya sürülen yeni el tipi uzaktan kumanda ile kolay ayarlamalar yapılabiliyor.

Henel bu konu hakkında, “Bu gerçekten büyük bir kolaylıktır, çünkü ayarlamaları manuel olarak yapmak önceden oldukça zaman alıcıydı ve operatörler sabit kontrol paneli ile ayarın konumu arasında sürekli hareket etmek zorundaydı” diyor ve şu eklemeleri yapıyor: “Ayrıca, operatörün, cihazı sadece boşluğu görebileceği ve ölçebileceği konumda tutarak bıçağın tam olarak konumlandırıldığını kontrol etmesini sağlıyor. Cihaz ile motorlar kontrol edilebilir ve gerekli ayarlamalar yapılabiliyor. ”

Ayrıca Montex®Coat’e bir seçenek olarak sunulan karbon fiber silindiri, bugün en titiz müşteriler tarafından talep edilen en yüksek kaplama hassasiyetini bile karşılayabiliyor.

Bu, kompozitler ve diğer ağır kumaşlar için prepregler gibi malzemelerin işlenmesinde gereken sargı gerilimi ile başa çıkmak için gereken aşırı sertliği sağlıyor, ancak aynı zamanda çok hafif esnek malzemeler için bile kaplama doğruluğunda önemli bir iyileşme elde edebiliyor. Ayrıca, merdanelerin yüzeyleri, aşındırıcı kimyasallardan özel bir seramik kaplama ile hem aşınmaya hem de hasara karşı korunuyor.

Monforts başkan yardımcısı Klaus Heinrichs son olarak, “Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için onları teknolojilerimizde artan iyileştirmelere odaklanmaya devam ediyoruz. Montex®Coat ile birlikte portföyümüzde en çok yönlü bir ürünümüz daha var.” dedi