ACIMIT 2018 Yılının Başlarında Gerçekleşen Siparişlerinin Durumunu Açıkladı

İtalyan tekstil makineleri imalatçıları Birliği (ACIMIT) tarafından Ocak-Mart 2018 arası dönem için hazırlanan tekstil makineleri sipariş dizisi, bir önceki yıla göre  % 12 düşüş gösterdi. Endeksin değeri 104.8 puan olarak saptandı.

Bu düşüş esas olarak iç piyasaya yönelik siparişleri etkiledi. Nitekim İtalya’da endeks, 94.1 puanlık bir mutlak değerde; yani 2017’nin ilk çeyreğinden % 22 daha az bir artış gösterdi. Dış piyasalarda düşüş daha fazla (% -9) ve endeksin mutlak değerinde.

ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi, yılın ilk üç ayına yansıyan bu sonuçları çok endişe verici görmüyor:

“İtalya’da, 2017’de yapılan yoğun yatırımların ardından bir toparlanma etkisi yaşadık. Bu yılın ilk üç ayı, dört aydan fazla bir sipariş portföyünü işlemek için kullanılan ve üreticilerimizi ilgilendirmeyen fizyolojik bir yavaşlama gösterdi. ”

Yurtdışında bile bu durum hala olumlu bakılıyor. ACIMIT’in Başkanı Zucchi, “Geçen yıl siparişler yurtdışında da tatmin ediciydi. 2018 için, farklı ülkelerdeki son ticari fuarlarda elde edilen sonuçlar iyi kabul edildi. Birçok üreticimizde de olduğu gibi, büyüme trendini pekiştirmek için koşullar hala devam ediyor.”dedi

İtalya’nın tekstil makineleri endüstrisi ve ACIMIT’in arka planı

ACIMIT, yaklaşık 300 üreticiden oluşan (12.000’e yakın çalışanı istihdam eden) ve toplam 2,9 milyar avro değerinde bir makine üreten ve toplam satışların % 84’ünden fazlasını içeren bir sanayi sektörünü temsil etmektedir. Yaratıcılık, sürdürülebilir teknoloji, güvenilirlik ve kalite, İtalya’yı tekstil makineleri üretiminde global bir lider haline getiren özelliklerdir.