AUTOCONER X6 Geleceği Dokuyor

Saurer’in yeni Autoconer X6 makinesi, proses otomasyonunda kuantum sıçramasını temsil ediyor. Radyo frekansı tanımlama (RFID) teknolojisine dayalı devrim yaratan Bobbin Cloud malzeme akış sistemine sahip Autoconer X6, sarım alanında Otomasyon 4.0’a doğru kararlı bir ilerleme sağlıyor. Bu E³ onaylı makine daha düşük kaynak tüketimi ve artan üretim ile fark ediliyor. Üstün sarma teknolojisine sahip Autoconer makinesi, kaliteli iplik ve ambalaj üretiminde dünya çapında tanınan bir referans olmaya devam ediyor.

Bobbin Cloud ile Automation 4.0: malzeme akışında bir devrim

Bobbin Cloud’un karakteristik özellikleri içerisinde, agregaların dağıtılması işlemi ve bir döngü şeklinde dizayn edilmiş malzemelerin akışı vardır. Formül 1’deki kısa mola sırasında olduğu gibi, bobinler ve tüpler otomatik olarak kılavuz raylar boyunca konumlandırılmış proses agregalarına hareket eder. Çevrim hızını ve kapasitesini arttırmak için paralel olarak çalışan birkaç bobin hazırlama istasyonu kurulabilir. Sarma üniteleri, doğrudan Bobbin Cloud’dan hazırlanan bobinlerle güvenilir bir şekilde tedarik edilir. Tüm devre bir malzeme depolama alanı olarak işlev görür.

Kızılötesi sensörlü yeni optik tüp denetleyici, artan proses güvenilirliği için gerekli olan bir başka önemli özelliktir. Kontaksız tarama sayesinde, tek iplik ve yüksek devir oranlarında bile tüm iplik yapılarını güvenilir bir şekilde algılar.

Bobbin Cloud ve RFID teknolojisi, Autoconer ve ring iplik makinası arasında geleceğe yönelik doğrudan bağlantı için temel oluşturur. Autoconer’ın temel bir özelliği çevrimiçi entegre edilmiş kalite izleme sistemi SPID’dir. Bu, her iplik işletmesinin artık kalite seviyesini en yüksek standartta tesis etme şansına sahip olduğu anlamına gelir. Makine, optimum makine ağı ve daha yoğun süreç otomasyonu ile yeni standart haline gelmektedir.

Enerji: % 20’ye kadar daha az kaynak tüketimi

5. ve 6. Autoconer makine nesillerinin performansları arasındaki karşılaştırma, proses otomasyonunun etkisini vurgulamaktadır. Autoconer X6 ayrıca, yüksek enerji verimliliğinden dolayı % 20’ye varan oranlarda enerji tüketiminde azalma sağlar. Tüm bileşenler ve fonksiyonlar bu açıdan optimize edilmiştir. Bu önlemler, hava akışında geliştirilmiş aerodinamik, yüksek verimlilik seviyesine sahip son teknoloji sürücüler ve benzersiz güç ve talep vakum kontrolü içerir.

Basınçlı hava ve enerji tüketimini sürekli olarak çevrimiçi izleyen Enerji Monitörü, çalışan personelin sargı işlemlerinin enerjisini verimli bir şekilde optimize etmesine ve böylece maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olur.

Ancak her şeyden önce, Autoconer X6 mükemmel bir şekilde koordine edilmiş sargı ve periyoduk süreçleri ile en değerli kaynak olan ipliği korur. Schlafhorst, burada eksiksiz kapsamlı bir çözümle benzersiz iyileştirmeler elde eder. Üst iplik sensörü, aerodinamik olarak optimize edilmiş emiş nozulu, akıllı periyodik dizilime sahip SmartCycle ve penyördeki SmartJet ile mükemmel bir uyum içinde çalışır.

Ekonomi: % 6’ya varan daha yüksek verimlilik

Autoconer X6, maksimum verimlilik için sürekli olarak tasarlanıyor. 96 sarım ünitesiyle ekstra uzun makineler, metrekare başına üretkenliği artırıyor. Bobbin Cloud güvenilir bir şekilde, sarım ünitelerini tüm uzunluk boyunca metaryel ile en yüksek devir oranında temin ediyor..

Kalite ölçütlerinden yararlanın

Hem üründe hem de özel uygulamalarda, Autoconer paketleri,tekstil endüstrisinde paket kalitesinin ölçütü olarak kabul edilir. Temel kurulumunda bile Autoconer, birçok fonksiyonel detay ile yüksek kaliteli paket avantajı sağlar. Paket yapısı, yüksek işlem güvenilirliği sayesinde aşağı işlemede daha yüksek faydalar sunar. Birleştirme teknolojisindeki yeniliklere sahip Autoconer X6,  modern, sofistike ipliklerin başarılı bir şekilde işlenmesi için çok önemli olanaklar sunuyor.