BRÜCKNER – Başarının İtici Gücü Olarak İnovasyon

Yeni BRÜCKNER SUPRA-FLOW BA Hava Geçişli Thermofüzyon Fırını, TECHTEXTIL 2019 Frankfurt’ta yer alacak.

Özellikle nonwoven hijyeni alanındaki trendler bu zamanlarda daha yumuşak bir tutuş, daha fazla hacim ve daha düzgün dokuya sahip kaliteli ürünlere doğru yöneliyor. Dünya çapındaki nonwoven üreticileri, bu tür yüksek kaliteli nihai ürünler geliştirmeleri için BRÜCKNER’in yeni teknolojisi SUPRA-FLOW BA bant fırını sunularak desteklenmektedir.

Yeni SUPRA-FLOW BA, bağlanmamış ağın özellikle yumuşak bir şekilde taşınmasını garanti ediyor. Bu, sofistike bir hava sirkülasyonu tasarımı ile sağlanıyor. Aynı zamanda minimum ısı tüketimi, yüksek akış istikrarı ve tüm çalışma genişliği boyunca sabit sıcaklık dağılımı ile karakterize ediliyor.

Fırın haznesinin kolay erişilebilirliği, yüksek bakım kolaylığı sağlıyor. Kurutucu 4600 mm’ye kadar çalışma genişliğinde mevcuttur. 250 m / dk’ya kadar üretim hızları için tasarlanan yeni teknoloji bu üretim hızı neticesinde hat optimizasyonu için büyük bir potansiyel sağlıyor.

SUPRA-FLOW BA

Havalandırma ilkesine göre en yüksek kalite BRÜCKNER SUPRA BA teknolojisinin thermofusion fırınına yapıştırılan tipik son ürünler, çocuk kumaşı için nonwoven kumaşlar (ADL, üst tabak, alt tabaka), kadın bakımı için nonwoven kumaşlar, idrar kaçırmaya yönelik nonwoven kumaşlar ve aynı zamanda nonwoven ve özel nonwoven filtreleri kapsamaktadır.

BRÜCKNER SUPRA-FLOW BX çift bantlı kurutucu

BRÜCKNER, bir yıl önce, yüksek tavanlı nonwoven yüzeylerin termofüzyonunda revize edilmiş çift bantlı fırınını uzman kamuoyuna sunmuştu. Amaç, kaynakları koruyan nonwoven üretimi için birincil enerji kullanımını azaltmak ve böylece üretim maliyetlerini en aza indirmekti. BRÜCKNER mühendisleri, piyasada var olan çift bantlı fırın SUPRA-FLOW BX teknolojisine sadece verimlilikteki artışı eklemek ile kalmadılar, aynı zamanda hava sirkülasyonunun, yol gösterici prensibi “iyi bir tasarım basittir” rehberliğinde daha az bireysel parça ile yeniden yapılandırmasını başardılar. Dahası, SUPRA-FLOW BX’in farklı konfigürasyonlarda satıldığı gerçeğine yol açan daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda küçük ayrıntı iyileştirmelerinin yer aldığı inovasyonlar yer alıyor.

SUPRA-FLOW BX

Fırın, doğal, sentetik ve/veya geri dönüştürülmüş elyaftan yapılmış yüksek oranda sıkıştırılmış elyaf levhaların yanı sıra, yüksek tavanlı nonwoven kumaşların üretimi için de uygunluk gösteriyor. Bu, hava geçiş prensibine göre çalışan konvektif bir fırın sistemi olarak biliniyor. Her bölmede akış yönü, ürün ihtiyacına göre ayrı ayrı ayarlanabiliyor.  Çoğu durumda, matris elyafların yanında bulunan temel materyaller, iki bileşenli elyaflar gibi düşük sıcaklıklarda erimekte olan (PES / CoPES, PP / PR) ve PP gibi bağlayıcı elyaflardır. Termoplastik veya duroplastik tozlar bağlayıcı olarak da kullanılabiliyor.

SUPRA-FLOW BX, daha yüksek ağırlık, kalınlık ve / veya yoğunluğu olan ve ürün boyunca akış sırasında nispeten yüksek basınç kayıplarına sahip ürünler için özellikle uygunluk gösteriyor. Belirtilen prosesler şu sistemde uygulanabiliyor: Termofüzyon (PP, PET / CoPET, PP / PE’nin birleştirilmesi için), termofiksaj ve kurulama için SURPA-FLOW BX teknolojisi özellikle, yatak, yorgan, insertler, yalıtım, mobilya (döşeme, minder), temizlik (kuru, ıslak mendil, boyacıların kaplama folyoları), otomotiv bileşenleri (tavan döşemeleri, ısı yalıtım, ses yalıtımı, koltuk kılıfları), inşaat sektöründe ve taşıyıcı malzemelerde termal ve akustik yalıtımı ( yer kaplamaları, teknik kaplamalar) üreticilerinin ilgisini çekmektedir.

BRÜCKNER SUPRA-FLOW BE bant kurutucusu

Bu tip bir fırın, özellikle bağlayıcı ile bağlanmış hafif nonwoven kumaşların nazikçe kurutulması için uygunluk gösteriyor. Bu tür hatlar için BRÜCKNER, SUPRA FLOW BE tipi bant kurutucunun yanı sıra köpük dolguyu, silindir kurutucu grubunu ve kurutucunun akış aşağı akışını, yumuşatıcı kalender ile sağlayabiliyor. BRÜCKNER SUPRA-FLOW BE başarıyla işletiliyor ve tıp sektörü için de yüksek kaliteli nonwoven kumaş üretiyor.

SUPRA-FLOW BE

Minimum uygulama ünitesi ECO-COAT

BRÜCKNER, minimum uygulama ünitesini tekrar yeniledi ve daha da geliştirdi. Müşterinin bir fuları üzerinde belirtilen avantajları vardır: Düşük eklenti teknolojisi (kumaş nemi <60g / m²), düşük su tüketimi, sonradan ortaya çıkan kurutma işlemlerinde yüksek enerji tasarrufu, düşük artık likör (çalışma genişliği başına 2,5 l) ve bu sebeplerle gelen ve parti değişimi sırasında elden çıkarılması gereken düşük kimyasallar.

ECO-COAT ünitesi, dokuma ağın üst veya alt tarafındaki emprenye etme ve hassas tek taraflı Kiss Roll kaplamanın yanı sıra gravür merdane ön dozajı yoluyla hidrofobizasyon veya yumuşatıcı uygulaması gibi işlevselleştirmeye olanak sağlıyor. Ek olarak, tek taraflı mürekkep püskürtmeli hazırlamaya da imkan sağlıyor. Özellikle biçimlendirme ve teknik uygulamalar için çok çeşitli terbiye prosesi kimyasalları ile tek taraflı işlevselleştirme gerçekleştirilebiliyor. BRÜCKNER, herhangi bir zamanda, müşterilerine, Leonberg’deki laboratuar fabrikasında, testler yapma imkanı sunuyor.