BRÜCKNER ITM 2022 ve TECHTEXTIL de

BRÜCKNER ile 14 – 18 Haziran tarihleri ​​arasında İstanbul’daki ITM’de salon 14, stant 1406B’de veya 21 – 24 Haziran tarihleri ​​arasında Frankfurt’taki TECHXTEXTIL’de salon 12.0, stand B60’ta BRÜCKNER ile buluşacaksınız.

BRÜCKNER’in tekstil endüstrisindeki mevcut zorluklara yanıtı

Barselona’daki son ITMA 2019’dan sonra dünyanın çok kısa bir süre içinde bu kadar büyük bir şekilde değişeceğini, bir virüsün tüm insanlığı uzak durmaya zorlayacağını ve Avrupa’nın da artık bir savaş yaşamak zorunda kalacağını kim düşünebilirdi. Buna küresel tedarik zinciri sorununu, birçok alanda aşırı fiyat artışlarını ve piyasaların gelecekteki gelişimiyle ilgili genel belirsizliği ekleyin. Bu tür kriz zamanları zorludur, ancak aynı zamanda fırsatları da ortaya çıkarır.

Alman makine üreticisi BRÜCKNER tam da bu fırsatları kullandı ve pandemi döneminde kendini yeniden konumlandırdı. 70 yılı aşkın bir süredir aile şirketi, tekstiller, teknik tekstiller, dokusuz yüzeyler ve zemin kaplamaları için bireysel terbiye konseptlerinde uzmanlaşmıştır. Tekstil endüstrisindeki mevcut zorluklar ciddidir. Enerji maliyetlerinin belirgin artışı ve enerji arzındaki genel belirsizliğin yanı sıra politik gereklilikler, birçok şirket için karlı bir tekstil üretimini giderek daha talepkar hale getiriyor.

BRÜCKNER buna yeni geliştirilen çift ısıtma sistemli ramöz konseptiyle yanıt veriyor. Kullanılabilirliğe bağlı olarak, hatlar gaz veya petrol ile çalıştırılabilir, ancak buhar veya yenilenebilir enerjilerle başka kombinasyonlar da mümkündür. Bu, üretim gecikmelerinin ve makine duruş sürelerinin mümkün olduğunca önlenebileceği anlamına gelir. Buna ek olarak, BRÜCKNER, makine operatörünü hattı mümkün olduğunca enerji verimli bir şekilde çalıştırmak için mümkün olan en iyi süreci kullanma konusunda destekleyen makineleri için akıllı yardım sistemleri geliştirmiştir. Yeni enerji tasarruflu motorlar veya ısı geri kazanım ve egzoz havası temizleme sistemleri ile daha fazla enerji tasarrufu mümkündür. Bu aynı zamanda zararlı emisyonların önlenmesine de yardımcı olur.

Ancak birçok tekstil üreticisi aynı zamanda kimyasalları azaltmaya da odaklanıyor. Bu amaçla, BRÜCKNER’in daha da geliştirilmiş ECO-COAT minimum uygulama ünitesi belirleyici bir katkı sağlayabilir. Örme ve dokuma kumaşların yanı sıra dokunmamış kumaşlar da farklı kumaş yolları ile bir veya iki tarafta terbiye edilebilir. Gravürlü rulo ile minimum uygulama ile 100 g/m²’ye kadar tek taraflı uygulama elde edilebilir. Örneğin kıstırmada emprenye ile çift taraflı ve daha yüksek uygulama miktarı elde edilir. Seçilen kumaş yolundan bağımsız olarak, çok küçük bir likör rezervuarı, partileri veya likörleri değiştirirken yalnızca minimum miktarlarda atık su üretilmesi anlamına gelir ve kimyasalların kullanımı da önemli ölçüde azaltılabilir. Ek olarak, sonraki kurutma işleminde, örneğin bir su banyosunda emprenye etme durumunda olduğundan daha az suyun buharlaşması gerekir, bu nedenle enerji gereksinimi önemli ölçüde azalır.

Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek olan ITM ve Frankfurt’ta gerçekleşecek TECHTEXTIL fuarlarında, ilgilenen müşteriler kişisel olarak BRÜCKNER’in yeni gelişmeleri hakkında fikir edinebilirler. Bu, örn. yüzer bıçak ve silindir üstü bıçak ile uygulamanın avantajlarını tek bir sistemde birleştiren yeni OPTI-COAT 2’si 1 arada kaplama ünitesi. Tasarımı sayesinde ünite, bakım ve temizlik çalışmaları için iyi erişilebilirlik sunar ve mükemmel kaplama sonuçları sağlar.