China International Nonwoven Expo & Forum Üçüncü Edisyon İçin Hazır

Dünyanın en büyük nonwoven kumaş üreticileri ve ihracatçıları arasında yer alan ve nonwoven ürünleri için büyük tüketici pazarına sahip olan Çin, iki yılda bir düzenlediği ve yaklaşmakta olan etkinliği (3 – 5 Haziran 2019) China International Nonwoven Expo & Forum’unda endüstri oyuncularını bir araya getirecek. Bu yılki etkinliğin, farklı bir mekan olarak Hongqiao havaalanı ve Şangay şehir merkezi arasında uygun bir konumda yer alan Uluslararası Şangay Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Fuarın ortak organizatörü Kıdemli Müdürü Wendy Wen, Messe Frankfurt (HK) Ltd, şu yorumlarda bulundu:“Nonwoven kumaş pazarı, son on yılda Çin tekstil endüstrisinin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri oldu ve önümüzdeki yıllarda da bunun devam etmesini bekliyoruz. Demografik değişiklikler, üretim sektöründe yaşanan evrimi ve Çin’de büyümeye yön veren çevre koruma konusunda artan farkındalıklar ve diğer faktörler, özellikle Güneydoğu Asya olmak üzere bölgedeki bazı pazarlarda da belirgin olduğu için Çin ekonomisinde yaşanan yavaşlamalara rağmen üretim artışının ihracat talebini karşılamak için güçlü kalacağını tahmin ediyoruz.”

Çin Nonwoven ve Endüstriyel Tekstil Birliği (CNITA), Freedonia Grubu ve Smithers Pira’in raporları bu tahminleri destekliyor. Çin’deki nonwoven üretimi, 2018 yılının ilk 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre % 9,67 artarak 2017 yılının % 8,71’lik bu rakamı aştı ve nonwoven kumaşlara olan talebin 2022 yılında 4,9 milyon metrik tona ulaşacağı tahmin edilirken, bu dönemde yıllık % 6,9 artış kaydedildi.

Bölgeye dönerek, 2015 yılında Asya, küresel nonwoven pazarının % 43,1’ine sahip olmuştu. Sadece Çin bu payın yarısından fazlasını oluşturuyordu. Bu rakamın 2020’de % 47,1’e yükselmesi bekleniyor. Freedonia raporu ayrıca, Hindistan, Endonezya, Malezya, Filipinler ve Vietnam gibi Çin’e yakın pazarlardaki sağlıklı büyümenin, ihracat talebini karşılamak için ülkedeki nonwoven üretimini de arttıracağını belirtti.

Küresel olarak, nonwoven taleplerinin 2022’de yıllık % 4,4 artarak 12,2 milyon metrik tona yükselmesi bekleniyor. Asya-Pasifik’in gelişmekte olan ülkeleri, bu tahminlerin önemli güçlerini oluşturuyor. PP nonwoven kumaş sektöründe, üretimin 2013-2020 yılları arasında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Bu büyümenin ana faktörleri arasında bebek bezi, yetişkin inkontinansı ve kadınsı hijyen ürünleri yer alıyor. Dayanıklı nonwoven kumaş sektöründe, filtrasyon, mühendislik inşaatı ve ambalaj kullanımları için 2017 – 2023 döneminde yıllık % 6 ila 7 büyüme öngörülüyor.