Yeni Ayakkabı Kumaş Desenleri ve Daha Fazlası

KARL MAYER, COP 5 M-EL ile triko makinalarının tasarım portföyünü genişletiyor.

KARL MAYER, Asya’da düzenlenen ITMA ASIA + CITME 2018’de ilk kez beş barlı triko makinesi, COP 5 M-EL’i daha geniş bir kitleye sunmuştu. Eski COP 5 versiyonu, bu modeldeki KARL MAYER’in EL model sürücüsü ile birleştirilerek geniş bir model yelpazesi üretebilecek bir triko makinesi haline getirildi. Makinenin performansı KARL MAYER’de Çin’de düzenlenen şirket içi etkinliğinde ve ITMA 2019 Fuar alanında aynı anda gösterildi ve olumlu dönüşler aldı. Ziyaretçiler özellikle makinenin ayakkabı üretimi için sunduğu imkanlardan etkilendiler. Bu özel son kullanım için KARL MAYER, çok yönlü bir koleksiyon üretmek üzere kaba makine ayarı geliştirdi.

Bu koleksiyondaki sert, dayanıklı spor ve eğlence ayakkabılarında kullanılmak üzere tasarlanan ürünler, zıt, iki tonlu renk efekti olan şık ve grafik desenlere sahiptir. Bu sayının model kısmında iki kumaş örneği gösterilmiştir. Tüm türleri üretmek için polyester kullanılmıştır: Dokulularda Spin boyalı siyah iplik için GB 1, GB 2 ve GB 3 zemin kılavuz barları kullanılmıştır. Pürüzsüzler için GB 4 ve GB 5’ler, yarı mat, çiğ beyaz bir versiyon kullanılmıştır. Model, GB 4 ve GB 5’teki 1 giriş / 1 çıkış dişi düzenlemesine dayanmaktadır. Katlama işlemi değiştirilerek zeminde farklı boyutlarda açıklıklar üretilebilmektedir. Üretim sırasında zemin deseninde çok çeşitli motifler üretilir ve spin-boyalı ipliklerin bir sonucu olarak zeminden net bir şekilde dışarı çıkar. GB 1’de tamamen dişli bir direk dikişi, kumaşın dengesini arttırır. Aynı zamanda, diğer kılavuz çubukların altta kalan parçaların aşınma direncini arttırmak için korunmaktadır.

Desenli kumaşlar yaklaşık 300 g / m² ağırlığındadır. Bu kumaşlar, E 20 ölçülerinde üretilirler ve olağanüstü yüksek çalışma hızlarında çalıştırılabilirler. COP 5 M-EL’in maksimum hızı 1.200 dak-1’a kadar çıkabilir.

Ayakkabıların yanı sıra, E 28’in ölçüsündeki COP 5 M-EL, spor malzemeleri, konfeksiyon kumaşları ve döşemelik kumaşlar, otomotiv tekstilleri ve kaplama yüzeyleri gibi diğer yarı teknik tekstiller üretebilir.

Elektronik kılavuz çubuk kontrolü, beş kılavuz barları ile birlikte, bu çok yönlü makineye maksimum esneklik kazandırır.