ITMA 2019 Forumları Güçlü Endüstri Desteği Görüyor

Nonwoven ve kimyasal ve boyarmadde forumları kilit konuşmacılarla açılışını yapıyor.

Haziran ayında Barselona’da yapılacak olan dünyanın önde gelen tekstil ve konfeksiyon teknolojileri fuarı ITMA 2019, ITMA EDANA Nonwoven Forumu ve Tekstil Boyarmadde ve Kimyasal Liderleri Forumu olan iki önemli forumla desteklenecek.

CEMATEX Başkanı, Fritz Mayer, forumların önemi hakkında:  “Teknolojik gelişmeler en yüksek hızda gerçekleştiğinden ve küreselleşmiş bir ekonomide işbirliği giderek daha gerekli hale geldiğinden, sektörün en son gelişmelerden ve trendlerden haberdar kalması gerekiyor. Bu nedenle, ITMA’da katılımcıların rekabet eğrisinin önünde olmalarına yardımcı olmak için çeşitli forumlar düzenlenecek.”

“Forumlar ayrıca çeşitli derneklerin ve profesyonellerin doğru oyuncularla bağlantı kurması ve ağ oluşturması için değerli bir platform sunuyor. Araştırma kurumlarından teknolojiye, kimyasal ve hammadde sağlayıcılarına ve kullanıcılara, işbirliği ve ortaklıkların iş başarısına kadar giderek daha kritik olduğu için forumlar özellikle önemlidir.” dedi.

ITMA-EDANA Nonwoven Forumu

Nonwoven Forumu ITMA ve EDANA tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir. 21 Haziran 2019’da yapılacak olan forumda nonwovenlardaki en son yenilikler öne çıkarılacak. Forumun ana teması: “21. Yüzyılda Nonwoven Üretim Süreçleri: Daha Esnek, Daha Verimli, Daha Sürdürülebilir”

EDANA’nın Genel Müdürü Pierre Wiertz işbirliği hakkında:“Nonwoven endüstrisi, tekstil dünyasında parlak bir kıvılcımdır. Bu heyecan verici fırsatları, nonwoven üretimine dahil olan veya içinde bulunmayı düşünen ziyaretçilere sunmak için ITMA ile işbirliği yapabildiğimiz için mutluyuz.”dedi.

En yeni sektörel görüşlerin sağlanması hususunda ana konuşmacı olan David Allan, Editör, Nonwovens, RISI (Amerika Birleşik Devletleri), sunumuna ‘Ekonomik ve Sürdürülebilirlik Kısıtlamaları Altında Nonwoven İşlemlerindeki Küresel Eğilimler’ başlığını verdi.

Forumda üç oturum yer alacak:

  • Nonwoven makinelerde biyo-bazlı ve geri dönüştürülmüş malzemelerin işlenmesi için dairesel ekonomi / zorluklar ve fırsatlar,
  • Nonwoven işlemlerde en sonki eğilimler ve yenilikler – karma ve kompozitler dahil,
  • Nonwoven teknolojisindeki yenilikler

Ayrıca, 2030’ların nonwoven prosesleri hakkında görüş alışverişinde bulunulacak, nonwoven kumaşlarda önde gelen mükemmellik merkezlerinden uzmanlarla panel tartışması yapılacak.

Tekstil Boyarmadde ve Kimyasal Liderleri Forumu

23 Haziran’daki ITMA 2019’da düzenlenen 3. Tekstil Boyarmadde ve Kimyasal Liderleri Forumu, dairesel ekonomi ve kaynak sürdürülebilirliği stratejisine ve inovasyonun gelecekteki endüstri başarısını nasıl yönlendireceğine odaklanacak. ITMA 2011’de başlatılan forum, dünyanın dört bir yanından boya, renk ve kimyasal profesyonellerinin katılım gösterdiği bir endüstri girişimidir.

‘Dairesel Ekonomide Kaynak Sorunlarını Karşılamak’ temalı 2019 forumu, tekstil kimyasallarının ve yenilikçi ve daha temiz teknolojilerin tekstil ve konfeksiyon endüstrisi için daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya nasıl yardımcı olabileceğini araştırıyor.

Forumdaki sunumlar üç oturumda toplanmıştır:

  • Kaynak yönetimi ve Endüstri 4.0,
  • İnovasyonla sürdürülebilirlik problemlerine cevap oluşturmak,
  • Boyarmadde ve kimya endüstrisinin geleceğini planlama,

Forum Başkanı, Dyers ve Colourists Derneği Teknik Yöneticisi, Andrew Filarowski forum ile ilgili şunları söyledi:” Forum, her ITMA edisyonunda, tekstil ve hazır giyim tedarik zincirinin tüm paydaşlarının bakış açılarını kapsayan bir platform olması nedeniyle merakla beklenen bir etkinlik oluyor. Bu etkinlik, endüstri oyuncularının en son yenilikler ve çözümler hakkında bilgi alışverişinde bulunmalarına, mevcut sorunları ve trendleri küresel bir bağlamda anlamalarına olanak tanıyor.”

Forum için onaylanan konuşmacılar arasında ZDHC Vakfı Küresel Uygulama Direktörü Christina Raab da bulunuyor. Raab, dairesellik için kimyanın tekstil, deri ve elyaf üretiminde rolü hakkında konuşacak ve ZDHC’nin, yaklaşımı vedaha güvenli ve daha fazla dairesel kimyanın geçişini ve alımını hızlandıracak araçlarını ve ayrıca mevcut durum ve sektördeki dairesel uygulama projelerinin bulgularını da detaylandıracak.

Bir diğer konuşmacı, Avrupa Hazır Giyim ve Tekstil Konfederasyonu (EURATEX) Sürdürülebilirlik Yetkilisi Bayan Dunja Drmač’ın sunumu, katılımcıları döngüsel bir ekonomiye doğru yolculukta kaynak sürdürülebilirliği ve ilgili stratejiler hakkında aydınlatmak hakkında olacak.

Forumlara ek olarak, diğer bilgi paylaşım aktiviteleri arasında ITMA İnovasyon Laboratuvarı yer alıyor. Laboratuarın önemli bir unsuru da tüm ITMA katılımcılarının katılmaya davet edildiği ITMA Konuşmacılar Platformu’dur. Platform bir video gösterisi ile tamamlanacak. Yeni bir özellik olan ITMA İnovasyon Video Gösterisi, ziyaretçilere ITMA 2019’daki yenilikçi sergiler hakkında daha fazla bilgi edinmek için yeni bir kanal oluşturacak.

Her iki forum için kayıt itma.com’da yer alıyor. ITMA 2019’daki diğer ortak etkinliklerin detayları da bu web sitesinde bulunuyor.

ITMA 2019, 20 – 26 Haziran tarihleri arasında Fira de Barcelona, Gran Via’da gerçekleştirilecek. Fuarda, tüm tekstil ve hazır giyim üretimi değer zincirinin yanı sıra elyaflar, iplikler ve kumaşlar için en son teknolojilerini ve sürdürülebilir çözümlerini sergileyecek olan 1.600’ün üzerinde katılımcı yer alacak.