Çin’de Üretilen Avusturya Kalitesi

Starlinger 10,000 yuvarlak dokuma tezgahını Çin’de kurdu.

Avusturyalı Starlinger Grubu’nun Çin şubesi, 2006’dan beri plastik kumaşlar için yuvarlak dokuma tezgahları üretiyor. 2018 sonbaharında, Starlinger Taicang, 10.000 adet yuvarlak dokuma tezgahıyla bir dönüm noktasına ulaştı.

Starlinger Plastik Makineleri Taicang’de şu anda Çin’in Şangay yakınlarındaki Jiangsu bölgesindeki 9.400 m²’lik tesisinde yaklaşık 75 çalışanı bulunuyor. Fabrika, Çin pazarının potansiyelini ve küresel varlığının önemini erkenden kabul eden Avusturya Starlinger Grubu’nun yerel bir şubesidir. Starlinger Taicang, şirketin kuruluşundan bir yıl sonra yani 2006 yılında kuruldu ve yuvarlak dokuma tezgahlarının üretimine başladı. Bugün bu dokuma tezgahları dünyanın büyük bir alanına yayılmış durumda. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla makine üreten fabrikanın yıllık üretimi şu anda yaklaşık 1.000 makinededir.

Starlinger Taicang’ın ürettiği ilk modeller Omega 6 ve Omega 1000 olarak adlandırıldı. 2013 yılında, Starlinger Grubu, yalnızca Çin’de üretilen ve maliyet optimizasyonlu yuvarlak dokuma tezgah serisi RX’i geliştirilmesiyle geleceğin rotasını belirledi. Başarılı seri yavaş yavaş genişletildi ve şu anda RX 6.0, RX 6.1 ve RX 8.0 II modellerini de içeriyor. Bu modeller, kumaşın metrekare başına son derece düşük üretim maliyetlerine sahiptir ve en yüksek üretim hızlarıyla rekabetin çok önündedir. Kasım 2018’de Çin’de üretilen 10.000 adetlik dokuma tezgahı rekoru üzerine mutluluğunu dile getiren Fabrika Müdürü Franz Höpflinger şu sözleri söyledi: “RX 6.0 ile dünyadaki en iyi fiyat performans oranına sahip yuvarlak dokuma tezgahının sahibiz. Starlinger Taicang sadece makinalar üretmiyor. Biz aynı zamanda satış ve satış sonrası hizmetlerimizle Asya Bölgesi’nin önemli bir merkeziyiz.”

Bu ifadeler ile Höpflinger, Starlinger’in Taicang’da organize ettiği sayısız olayı kastediyor. Geçtiğimiz yıllarda, fabrika yalnızca Şanghay’daki Chinaplas fuarına paralel olarak her iki yılda bir düzenlenen şirket içi bir etkinlik yapmakla kalmadı, aynı zamanda bölgesel satış toplantılarının yanı sıra AD STAR Days bilgilendirme etkinliğine ev sahipliği de yapmıştı. Özellikle Asyalı müşteriler için, bu tür etkinlikler Starlinger ürün portföyünün tamamı hakkında kapsamlı bir fikir edinme fırsatı sunuyor.

Dokuma torbalar, büyük çantalar veya plastik bantlardan teknik tekstil üretimine kadar ki teknolojilerin dünyadaki tek tedarikçisi olan Starlinger, Avusturya’da üretilen çok çeşitli tamamlayıcı makineler sunmaktadır. Yuvarlak dokuma tezgâhlarının yanı sıra, şirketin portföyünde bant ekstrüzyon hatları, sarım makineleri, kaplama, baskı ve dönüşüm hatları ve hurda ve tüketim sonrası atık üretimi için geri dönüşüm makineleri de bulunmaktadır.

Stalinger’i 21-24 Mayıs tarihleri arasında Guangzhou/ Çin’de düzenlenecek Chinaplas etkinliğinde ziyaret edebilirsiniz.