Yüksek Performanslı Çözgü Örme Evreninin Önemli Noktaları

KARL MAYER, fikir alışverişleri için sektörü, 14-17 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek Techtextil Frankfurt Fuarı’na davet ediyor.

KARL MAYER, Techtextil Frankfurt 2019’da 3.0 / E 18 numaralı salonda olağanüstü performans düzeyine sahip çözgü örme tekstil ürünlerini sergileyecek. Fuar’ın TEXTILE MAKERSPACE platformunda, entegre elektriksel iletkenlik, şekillendirme özelliklerine sahip tekstil ürünleri ve binaları korumak için son derece verimli tekstil çözümleri ve tamamen yeni nesil pul çözgü örme tekstilleri yer alacak. KARL MAYER, ziyaretçileri fuar ile aynı anda düzenlenecek olan ve Obertshausen merkezindeki bir kurum içi gösteriye davet ediyor. Bu etkinlikte ziyaretçiler için yeni nonwoven makinesinin ilk gösterimi yapılacak, ziyaretçiler alana otobüs transferiyle kolaylıkla ulaşabilecek. KARL MAYER, dijitalleşme alanında da trend belirleyici olarak tanınıyor. Firma, tüm dijital çözümlerini KM.ON markası altında grupladı ve bu sistemi Techtextil’deki standında sergileyecek.

RAPID TEXTILE – yeni çözümlere hızlı yol

Ekstra üretim olasılıkları, çözgü örme teknolojisi ile kombin edilerek mükemmel performans ve düşük üretim maliyetine sahip olan tekstiller üretilebiliyor. Bunun örnekleri arasında yer alan 3D baskı ile işlevsel hale getirilen çözgü örgüleri ve diğerler teknolojiler Techtextil’de sergilenecek.

KARL MAYER, yeni teknolojilerin ve inovatif ürünlerin kullanımı ile ilgili tüm faaliyetlerini RAPID TEKSTİL kavramı altında bir araya getirdi. Bir şeyler denemek, yeni ürünler geliştirmek ve kutunun dışında düşünmek için uygun bir platform sunan TEXTILE MAKERSPACE, KARL MAYER sisteminin bir parçasını oluşturuyorlar.

TEKSTİL DEVRESİ – tasarımları heyecanlandırmanın hızlı yolu

Elektriksel olarak iletken tekstiller şu anda çok gündemde olan bir konu ve çeşitli şekillerde üretilebiliyorlar. Bu üretimin kolay yöntemi, makine üzerinde kumaş üretimi sırasında iletken iplikleri doğrudan birleştirmektir.

TEKSTİL MAKERSPACE’in bir diğer unsuru olan TEKSTİL DEVRESİ burada çözgü örmenin potansiyelini açığa çıkarmaktır. KARL MAYER’in multibar raşel makinelerinde geometri, boyut ve konum bakımından maksimum esneklik sunan iletken bölgeler üretilebiliyor. Örnekler tümevarım şarj istasyonlarını ve robotların uzaktan kumandasını içeriyor ve bunlar Techtextil’de gösterilecek.

 

 

Plastik etkili desenler için yeni çözümler

Çift barlı raşel makineleri, çeşitli desenlere sahip çözgü örme pul tekstillerin üretiminde kullanılarak, sektöre sıkı bir şekilde yerleşmiştir. Yeni model artık tamamen yeni tasarımların üretilmesine, yani dekoratif, kabartma yüzeylere sahip çözgülü örme tekstil ürünlerine olanak vermektedir.

Pul katmanı yerine, üç boyutlu tasarım öğeleri üst ve alt taraflarda işleniyor. Tasarımlar neredeyse hiçbir kısıtlama olmadan şekillendirilebilir ve konumlandırılabilir niteliktedir ve aynı zamanda açık iş tasarımlarla birleştirilebilir. Bu özellikler, nete yakın biçimli üretimlere yeni bir boyut ayarı kazandırıyor.

 

Atkı yerleştirilmiş çözgülü örme tekstil ürünlerden yapılmış güvenlik panelleri – binalar ve araçlar için kesilmeye karşı etkin koruma

Hırsızlar, girişimleri sırasında sıklıkla motorlu testereler ve matkaplar kullanırlar, ancak çekirdeğinde atkı örgülü çözgülü dokumalar içeren yeni patentli güvenlik paneli sayesinde etkili bir şekilde durdurulabilirler. Kesilmeye dirençli tekstillerle temas halinde, dönen aletlere malzemeden hızlı bir şekilde büyük miktarlarda elyaf salınır. Bunlara bulaşmak ise alet durdurulur. Oldukça etkili güvenlik panelleri çok hafiftir ve güvenlik kapıları, zırhlı araçlar, kasalar ve para çekme makinelerine gibi araçlara kolayca uygulanabilir.

Yapıştırma zarı için yeni raşel makinesi – nonwoven pazarında daha fazla fırsat

Yeni RACOP-NW serisindeki bir model, Techtextil ile aynı anda gerçekleşecek Obertshausen’deki bir kurum için gösteride sergilenecek. Bu verimli ve pek çok avantaj sunan teknoloji harikası nonwoven makinesi, yem ağlarından dikişle bağlı dokunmamış kumaşlar üretmektedir. Bu proses, kimyasal bağlama aracı kullanıldığında öyle olmayan, elastikiyet ve hacim parlaklığı gibi tekstil özelliklerine sahip nonwoven kumaşlar üretmektedir. Ayrıca, termal proseslere kıyasla çok daha az enerji tüketilir. Bu genel avantajlara ek olarak, yeni RACOP-NW modeli ayrıca istisnai bir maliyet, fayda oranı sunar. Aynı zamanda son derece esnektir ve bu nedenle çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Bu RACOP-NW 160 “E 14, modeli, kurum içi fuarda ısınmalı tekstil ürünlerinin uygulama alanı için bir tekstil üretecek.