Stäubli Techtextil Frankfurt’da Yer Alacak

Gelişmiş Tekstil Üretimi İçin Teknolojiler

Teknik tekstillerin potansiyel uygulamalarının listesi neredeyse hiç bitmeyecek görünüyor. Mühendisler ve araştırma enstitüleri, düzenli olarak tekstilde teknik ilerleme, ağırlığın azaltılması, maliyet tasarrufu veya diğer avantajlara yol açabileceği yeni ve talepkar alanlar buluyor.

Bu avantajları yakalayabilmek için tekstil gereksinimlerinin sıkı karşılanması, kompresyon veya makaslamak gibi mekanik kuvvetlere dayanması ve tekstilin çevre koşullarına uyumluluğu veya sıkı tıbbi hijyen gereksinimlerinin karşılaması gerekir. Ek olarak, elyaflar, iplikler ve hatta bitmiş kumaşlar çoğu zaman tüm tekstil imalat prosesi sırasında veya boyunca kimyasal ve mekanik işlemlere maruz kalmaktadır.

Tekstil yüzeyi dokuma bir kumaş ise, Stäubli, atma (armür ve Jakar makineleri) ve dokuma hazırlama (tahar ve çözgü bağlama makineleri) konusundaki temel yetkinlikleri sayesinde, son ürünün ortaya çıkışında ve kalitesinde önemli bir rol oynuyor. Geleneksel tekstil endüstrisi üzerinde bir asırdan fazla deneyime ve devamlı AR-GE çalışmalarına bağlı kalan Stäubli, dokuma tesisinin ihtiyaçlarına göre ayrı ayrı uyarlanabilen ekipman ve teknik tekstillerin işlenmesi için sürekli olarak yeni ve geliştirilmiş yüksek performanslı sistemler ve çözümler sunmaktadır. Aşağıda tanımlanan makineler Stäubli’nin teknik tekstiller için geniş ürün yelpazesinden bir seçkiyi temsil etmektedir:

Magma T12 Çözgü Bağlama Makinesi
  • Magma T12 – teknik iplikler için çözgü bağlama çözümü

Bu bağlama makinesi monofilamentleri, kalın multifilamentleri, PP bantları, sak elyafları, sak kesik elyafları ve diğer birçok iplik tiplerini işlemektedir.

  • Karmaşık OPW (tek parça dokuma) hava yastıkları üretmek için LXL / LXXL jakar makineleri

Bu makineler, kusursuz ağızlık geometrisi ve yüksek hızlarda bile tamamıyla titreşime engel duruş sağlayan germe hareketlerine sahiptir. Makine içerisindeki tüm hareketli parçalar ve sürücüler gibi doğrudan monte edilmiş bileşenlerin optimum olarak koordine kinematiği, çok ağır kumaşların bile rutin dokumasını sağlamaktadır. Dökülme açıklığı, optimize ediliyor ve atkı yerleştirme sırasında çözgü iplikleri üzerindeki yükler azaltmaktadır. Sağlam yapı ve ödün vermeden yüksek kaliteli malzemelerin kullanılması, her makineye güvenilirlik ve uzun ömür vermektedir.

TF20 Dokuma Sistemi
  • Karmaşık çok katmanlı kumaşlar için TF20 dokuma sistemi

Ayrı ayrı yapılandırılabilen bu sistem, düz ve ara kumaşların, karmaşık ve çok kalın ve/veya yoğun çok katmanlı kumaşların, ayrıca malzeme karışımı ve 3B tekstillerin üretimine izin veriyor.

  • Yüksek kaliteli suni çim üretimi için ALPHA 500 LEANTEC

Schönherr Halı Sistemleri ürün hattının bu özel dokuma sistemi, yüksek kaliteli sentetik çim ve yunan dokuma halıların ekonomik üretimine olanak sağlıyor.

Techtextil Frankfurt 2019’da Stäubli şirketi, Stäubli’nin makineleri, sistemleri ve teknik tekstil üretimi için çözümleri, ayrıntıları ve avantajları hakkında bilgi vermek için Salon 3.0’daki B02 standında ziyaretçileri bilgilendirecek.