“Intertextile Apparel Görülmesi Gereken Bir Ticaret Fuarı”

Arka arkaya % 15’lik ziyaretçi artışı ile Intertextile Apparel, global bir hazır giyim tekstil fuarı oluğunu tekrar kanıtladı.

Fuara 110’dan fazla ülke ve bölgeden 94,661 ziyaretçi katıldı (2018: 82,314, 104 ülke ve bölge). Altı sergi salonundaki koridorlar, sunulan tekstil seçeneklerinin kalitesi, çeşitliliği ve yenilikçiliği ile dünyanın dört bir yanından ticaret alıcılarını etkiledi. Güçlü saha içi sipariş seviyelerinin raporları, daha yavaş bir ekonomi ve ticari anlaşmazlıklarda endişesi olduğu öne sürüldü ancak Intertextile Shanghai Apparel Fabrics her zaman potansiyeli olduğunu gösterdi.

“Geçen yıl ki Spring Edisyonu ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşamıştık. Ancak bu yıl ki ilkbahar / yaz satın alma takvimi başlarında bazı endüstri olaylarından gelen güvensiz raporlardan dolayı, bu baskıda böylesi güçlü bir artış beklemiyorduk.” Şeklinde açıklamalarda bulunan Messe Frankfurt (HK) Ltd Kıdemli Genel Müdürü Wendy Wen sözlerine şöyle devam etti: “Bununla birlikte, edindiğimiz geri dönüşler, ekonomik durum ne olursa olsun, Intertextile Apparel’in katılımcıların rakipsiz ölçeği haline geldiğini ve çeşitliliğin, dünya çapındaki ticari alıcıları her yıl ilkbahar / yaz kaynak platformu olan bu fuara yönlendirdiğini gösterdi. 25 – 27 Eylül tarihleri arasında küresel konfeksiyon endüstrisini sonbahar / kış kaynakları için tekrar 25. yıldönümümüzde ağırlamayı bekliyoruz.

Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi’nde (Şanghay) gerçekleşen bu yıl ki Spring Edisyonu, altı salondan daha fazla alanda, 23 ülke ve bölgeden 3.273 katılımcıyı ağırladı (2018: 3.386 katılımcı, 22 ülke ve bölge). Bu rakamlara denizaşırı katılımcılardan % 12’lik bir artış da dahildir. Bu yıl en çok ziyaret eden 10 ülke ve bölge sırayla; Hong Kong, Kore, Japonya, Hindistan, ABD, Tayvan, Rusya, İtalya, Vietnam ve İspanya idi. Özellikle Milano Unica Pavilyonu, 2018 Bahar Edisyonu’na kıyasla ziyaretçi sayısında % 20 artış gördü ve Pavilyonda, Çin Yeni Yılı tatili ile çakışması nedeniyle Şubat ayında Milano’yu ziyaret edemeyenler dahil olmak üzere Çinli alıcıların tatmin edici bir şekilde varlığı rapor edildi.

Ek olarak, Milano Unica standında, Asya’dan, özellikle Güney Kore ve Japonya ve ayrıca Hindistan, Rusya ve Suudi Arabistan’dan uluslararası alıcıların bulunduğunu belirtti. Fuar, küresel tekstil pazarına yakında erişim sağlamanın yanı sıra, üç panel tartışması ve 25 seminer içeren fringe programıyla da büyük bir ilgi gördü.

Ziyaretçi Geri Dönüşleri

SalonEurope

İlk iki gün boyunca bize örnek siparişler veren ve bizim de özenle standımıza karşıladığımız çok iyi müşteriler oldu. Hedefimiz Çinli alıcılardı ancak aynı zamanda Avrupalı ve Koreli alıcıların da standımıza gelmesini sağladık. İsviçreli bir marka olarak, yüksek kalite ve uygun bir fiyata sahibiz ve terbiye standartlarımız ile yerli alıcılar tarafından tanınıyoruz. Ayrıca bizi Trend Forumunda görüp de standımıza gelen çok sayıda müşteri oldu. Bir daha ki sefere daha büyük bir standa sahip olacağız.”

Ideas by Glarotex AG Satış Müdürü, Irina De Giorgi, İsviçre

Milano Unica

“Intertextile Fuarında 20 yıllık bir deneyime sahibiz ve buraya her gelişimizde yeni müşterilerle tanışıyoruz. Intertextile Fuarı, Batı ve Avrupa ürünleri ile Çin pazarı arasında önemli bir köprü özelliğindedir. Bu, Çinli alıcıların yerel pazarlarda bulamadıkları ürünleri tedarik etmelerini sağlıyor. Bu durum aynı zamanda, Çin pazarındaki marka pozisyonumuzu da genişletmemize yardımcı oluyor.

Tessitura Monti, İhracat Müdürü Nadia Schincardi, İtalya

Premium Yün Bölgesi

“Bu edisyonun ziyaretçi sayısı ve kalitesi beklentilerimizin ötesindeydi. Yaklaşık 150 kaliteli ziyaretçimizle tanıştığımızı tahmin ediyorum. Intertextile Apparel’ın 25 yıllık bir geçmişi var ve erkek giyiminde Çin’de zaten en önemli ticaret fuarı. Erkek kıyafeti yapıyorsanız ve kaliteli kumaşlar veya iplikler arıyorsanız, Intertextile’in mutlaka görülmesi gereken bir ticaret fuarı olduğunu düşünüyorum.”

Beijing Vitality Textiles Co Ltd (Stylbiella),’in Başkanı Ning Zhang, Çin

Tasarımlarda Canlılık

“Biz esas olarak hedef kitlemiz olan Çinli alıcılara yönelik satış yaptık. Çin’de orijinal baskılara olan talep çok büyük, çünkü buradaki pazar her zaman farklı şeyler arıyor. Ayrıca burada birçok seçkin alıcıyla da tanışabildik. Çinliler ana endüstri trendi olan fonksiyonel ve çevre dostu kumaşlara büyük ilgi duyuyorlar. Çin giyim ve kumaş pazarı konusunda oldukça iyimser düşünüyoruz. Fuar alanındaki hareketli sahne aynı zamanda piyasanın büyük potansiyele sahip olduğunu da kanıtlıyor.”

Artex Textiles Co. Ltd, Satış Müdürü, Gary Hsueh, Tayvan

Fonksiyonel Lab

“Intertextile’de on yıldan fazla bir süredir sergilendik ve fuarın gelişimine tanık olduk. Böyle ünlü ve profesyonel bir sergi olan Intertextile, ziyaretçiler için uygun olanı çok iyi organize ediyor. Ayrıca burada birçok seçkin alıcıyla tanışabildik. Alıcılar ana endüstri trendi olan fonksiyonel ve çevre dostu kumaşlara büyük ilgi duyuyorlar. Çin giyim ve kumaş pazarı konusunda iyimseriz. Fuar alanındaki kalabalık sahne aynı zamanda pazarın büyük potansiyele sahip olduğunu bizlere kanıtladı.”

Artex Textiles Co., Ltd, Satış Müdürü Gary Hsueh, Tayvan

Denim Ötesinde

“Bu fuarı Çin’de bir tutunma noktası oluşturmak için kullanıyoruz. Çin denim pazarı güçleniyor ve çok büyük, bu yüzden çok fazla potansiyel var. Intertextile, piyasa hakkında bilgi edinme konusunda sektördeki en iyi fuarlardan biridir. Ayrıca Yarn Expo’ya şirketimizden gelen alıcılarımız var, bu yüzden eşzamanlı fuarlara sahip olan tüm platformlar çok etkili. Çin, ithalat için kapılarını daha fazla açıyor ve biz denizaşırı marka olarak kesinlikle burada öne çıkıyoruz.”

Denim, Soorty Enterprises (Pvt) Ltd, Pazarlama ve İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Muhammad Tariq Alavi, Pakistan

Japon Pavilyonu

Bu edisyonda, pahalı ürünlerimizi satın almak isteyen çok sayıda müşterimizle tanıştık, çünkü ürünlerimizin kalitesini müşteriler çok iyi anladılar. Bence Intertextile Fuarı şu dönemde dünyanın en büyük etkinliğidir. Intertextile Fuarı’nda 10’dan fazla kez bulunduk ve her zaman yeni alıcılarla tanıştık. Ne olursa olsun, doğru insanlar ve fırsatlar her zaman Intertextile’de bulunabiliyor.”

Toyoshima, Global Operasyon Bölümü Genel Müdürü Rio Okabe, Japonya

Alıcı Görüşleri

Katılımcıların kalitesinden, buradaki yüksek kalite ve sertifikalı kumaşlardan gerçekten çok etkilendim. Tencel, Modal, organik pamuk, BCI gibi sürdürülebilir alternatif kumaşlar arıyorum ve hepsini burada buldum, bu fuar çevre dostu ürünler için gerçekten iyi oldu. Tedarikçilerin sayısı nedeniyle burada ihtiyacım olan her şeyi bulabildiğim için Intertekstil diğer fuarlardan farklı. Buradaki fiyat aralığı çok geniş, bu yüzden her türlü fiyatı ve kaliteyi bulabiliyorum. Bu fuar harikaydı, ofisteki hayatımı çok daha kolaylaştıracak!”

hush, Kıdemli Jersey Tasarımcısı Marina Silveira, İngiltere

“2013’ten beri Çin’den kaynak buluyoruz. Mevcut tedarikçilerimizin yanı sıra burada daima yeni tedarikçiler bulabiliyoruz. Burada kaynak bulmak çok kolay, tedarikçiler küçük siparişler için bile esnek davranıyor. Burada ihtiyaçlarımızı karşılayacak çok şey bulduk. Bu hafta burada bazı siparişler vereceğiz, öyle ki fuarı ofiste tekrar değerlendirebileceğimiz yeni şeyler keşfetmek için de kullanıyoruz. Her ay sipariş verme eğilimindeyiz, bu fuar bize iyi bir seçenek kataloğu sunuyor.”

Ravial S.A, Xavier Planas, İspanya

“Intertextile’nin önceki edisyonunda, 10’dan fazla tedarikçiyle makul fiyatlarda, kaliteli ve iyi bir hizmetle buldum ve işbirliği yaptım ve şimdi daha fazlasını arıyorum. ‘Yenilik’ moda açısından önemlidir ve Intertextile her zaman çok çeşitli yeni ve ilginç ürünleri barındırıyor. Dünyanın her yerinden insanları çeken de şey budur. Burada ne istiyorsanız bulabilirsiniz. Bu Fuar, kaynak bulmak için olağanüstü bir platform. Fuarı tekstil endüstrisindeki tüm insanlara tavsiye edebilirim.”

GYF Ticaret Şirketi Satış Müdürü, Munna, Çin

Seminer konuşmacıları

Seminerlerin Intertextile’da yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü burada tedarik zincirinin farklı yerlerinden gelen ziyaretçilerden bir kesiti var, bu yüzden Intertextile buradaki insanlarla bağlantı kurmak için çok büyük bir platform. Markalar sertifikalı tedarikçiler arıyor ve bu sertifika sahibi olmak isteyen yerel Çinli markalar arasında farkındalık yaratıyor.

PEFC International, Tekstil ve Sürdürülebilirlik Danışmanı, Deepa Hingorani, İsviçre

25-19 Eylül 2019 tarihleri arasında Intertextile Shanghai Giyim Kumaşları 25. Sonbahar Edisyonu bir kez daha Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.