Çözgü Örmenin Geleceği : Dijital, Sürdürülebilir ve Teknik İnovasyon

KARL MAYER, ITMA ASIA + CITME  Fuarı’ndaki inovatif gösterisiyle ziyaretçilerini önemli anlar yaşattı.

Birçok katılımcının şirketlerini ve yeniliklerini geniş uzman kitlesine tanıtmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirdiği ITMA ASİA + CAITME Fuarı’nda KARL MAYER, bu fırsatı avantaja çeviren önemli firmalar arasında yer aldı.

KARL MAYER CEO’su Arno Gärtner gerçekleştirilen fuarla ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etii: “ITMA ASIA + CITME Fuarı’nı, Çin ve Asya’daki diğer ülkelerden gelen birçok ziyaretçiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Standımız, modern tasarımı, güncel trendleri karşılamak için tasarlanan yenilikçi makineleri ve çözümleri ile sektörün buluşma noktası oldu. Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularında da öncü olduğumuzu ve müşterilerimiz için yeni fırsatlar yarattığımızı bu fuar aracılığıyla gösterdik.”

Yenilikçi ve global pazar lideri KARL MAYER, 760 ‘ın altında ziyaretçiyi ağırladı. İlk üç günü özellikle yoğun geçen fuarın  300 katılımcısı aynı zamanda KARL MAYER (ÇİN)’in düzenlediği şirket içi sergiyi ziyaret etti.

Ziyaretçiler, fuardaki ürünlere ilgi gösterdi ancak, KARL MAYER tarafından da beklenildiği üzere bazı ziyaretçiler yatırım yapmada çekingen davrandı. Ekonomik durumların fuara yansımalarını değerlendiren KARL MAYER Çözgü Örme Ürün Birimi Satış Müdürü Oliver Mathews, şu ifadelerde bulundu: “Mevcut siyasi durum, bazı önemli satın alma ülkelerimizin ekonomik güvenini azaltarak şirketlerin satın alma gücüne gölge düşürdü. Müşterilerimizin kafası karışmış gibi görünüyor.” Durgunluğun nedenleri, Türkiye’deki ekonomik çalkantı, İran’a yönelik ambargo, Çin ile ABD arasındaki ticaret anlaşmazlığı ve spekülasyonlar sonucu iplik fiyatlarındaki dalgalanmalar olarak değerlendirildi.  Ancak Oliver Mathews, piyasanın ruh halini boyun eğmekten ziyade “bekle ve gör” den daha fazlası olarak görüyor. KARL MAYER, müşterilerinin başarısı için yeni uygulamalarla yeni pazarlara girme şansını artırıyor.

Dijitalleştirme şimdi ve plana göre gidiyor

KARL MAYER’in sunumunun vurgusu şirketin dijitalleşme stratejisini göstermekti: şirketin kendi dijital markası KM.ON.’un lansmanı, ilgili dijital çözümlerin tanıtımı ve  KM.ON’un arkasındaki başlangıç olan KARL MAYER’in Digital Fabrikası gösteride yer alan önemli konular arasındaydı.

Arno Gärtner, ifadelerine şunları da ekledi:“Fazlaca incelenmiş marka lansmanı ve ilk dijital çözümlerimizle, dijitalleşme için uzman bir ortak olduğumuzu açıkça gösterdik. Hem müşterilerimiz hem de diğer tekstil makineleri üreticileri, bizi gerçek bir yenilikçi olarak konumlandırmış olan bu girişimi memnuniyetle karşıladı.”

Antonia Gottschalk ve KARL MAYER Dijital Fabrikası’nın Yönetim Direktörlerinden Maximilian Kürig, derinlemesine birçok görüşme gerçekleştirdiler. Maximilian Kürig “Tanınmış ilk müşterilerimiz dijital çözümlerimizle son derece ilgileniyor ve bunları test etmek istiyor.” dedi.

Üretim: entegre edilmiş sürdürülebilirlik

KARL MAYER sunumunun bir başka odak noktası da, üretim sırasında CLEANER.PRODUCTIONS başlığı altında daha fazla sürdürülebilirliğe odaklanan sistemlerdi ve bunlarla büyük bir başarı sağlandı. Arno Gärtner, bu konuyla ilgili;

“Sürdürülebilirlik alanında da küresel bir pazar lideri olduğumuzu gösterdik. Çözgü örme teknolojimizi çevre koruma açısından geliştirdik ve diğer teknolojilere faydalı ekolojik bir alternatif olarak sunduk ”dedi.

Dokumaya çözgü örgüsü ile yer değiştirme olasılıkları hızla halk için bir mıknatıs oldu. Hem dokuma hem de çözgü örme şirketleri, aynı zamanda TERRY.ECO ‘nun çevre dostu havlu üretimi ile ilgilendi. Çözgü örme, yumuşak ve kaba tüylü tekstil ürünlerini dokuma alanında iki avantaj sundu: Büyük miktarlarda kaynak tüketen ve yüksek düzeyde atık üreten, boyutlandırma ve haşıl sökme süreçleri dağıtılabilir ve TM 4 TS-EL gibi daha az enerji gerektiren çözgülü örme makineleri kullanılabilir. Dokuma havlu kumaşları üreticileri için KARL MAYER, PROSIZE® – üretim sırasında daha az ebat, enerji ve atık su üreten bir boyutlandırma- makinesini gösterdi.

Çözgü örme makinesi: yüksek çıkış, esnek ve güvenilir

Çözgü örme sektörü için önemli noktalar üç kılavuz çubuğu olan triko makineleriydi. HKS 3-M, 280″ ve TM 3 gösterimde yer alan makineler arasındaydı. Ekstra geniş HKS 3-M, E 32 ölçüsünde bir kadife kumaş üretiyordu ve yüksek çıkışı ve güvenilir çalışmasıyla herkesi etkiledi. TM 3’e referansla, özellikle TM makinesinin sunduğu pazar genişletme fırsatları ile ilgilendi. TM 3, su jeti dokuma tezgahlarında dokunan kumaşların yerini almak için kullanılabilen, böylece maliyetler ve sürdürülebilirlik açısından avantajlar sunan çözgülü örme kumaşlar üretmektedir.

KARL MAYER (ÇİN) ‘’in Changzhou’da düzenlediği şirket içi sergide yer alan özel makineleri de Asya pazarı için ek potansiyel sunuyor: TM 4 TS-EL terry çözgü örme makinesi ve yeni beş çubuk triko makinesi, COP 5 M- EL, 180 “.

RD makina serisinden RD 7 / 2-6 EN, 138 “prömiyeri KARL MAYER’in  Çin’deli şirket içi fuarında gösterildi. Bu yeni makine ilk prototip olarak sunuldu, ancak ziyaretçiler çok ilgi gösterdiler. Bu modelin, 6 mm azaltılmış trick plaka mesafesinin esnekliği, kurulan RD 7 / 2-12 EN makinesine kıyasla,% 30’luk bir hız artışı sağlıyor.

Asya’daki üreticilerin şimdi dantel makinelerine daha uzun vadeli bir ilgisi var. Yine de, KARL MAYER, şirket içi gösteride iki dantel makinesi gösteridi. OJ 83/1 B, gösteri sırasında ince bir dantel bant üretti ve herkes verimlilik, esneklik ve çalışma güvenilirliğinden etkilendi. LM 41 tipi yeni LEISUREE.FASHION, E 28 ölçüsünde fonksiyonel, multibar dantel üretmek için çekici bir makine olarak gösteride sunuldu.

Çözgü hazırlama: ekonomik ve mükemmel bir maliyetle: fayda oranı

KARL MAYER’in Çözgü Hazırlama İş Birimi, yeni ISODIRECT doğrudan sinyal gönderen makinesi ve VSB Boyut Kutusu ile piyasaya farklı bir bakış olduğunu gösterdi.

ISODIRECT teknolojisi, orta sınıf segment için verimli bir doğrudan sinyal gönderir. Özellikle iki özellik pazarın geri kalanından farklı bir yenilik sunuyor: Akıllılığı, ipliğe gerekli iplik numarası vermesi ve kiriş genişliğine göre otomatik olarak ayarlamak için ve doğrudan ara yüzleri optimize etmek için iyi düşünülmüş bir system olması ve PROSIZE® boyutlandırma makinesi.

PROSIZE®’in temel unsuru, yenilikçi uygulama sistemi maliyetleri ve çevresel etkileri önemli ölçüde azaltan VSB Size Box’dır. Tek başına boyutun % 10’u saklanabilir. Özellikle kutu boyutunun dikey olarak düzenlenmesi Çin’de yeni ve iyi karşılandı. Yatay düzenlenmiş HSB’ye kıyasla, VSB daha geniş yapılabilir. Bu PROSIZE®’nin tek boyutlu bir kutu olarak çalıştırılmasını sağlar. İki yerine bir uygulama ünitesine sahip olmak, daha homojen ışınlar üretir ve ipliklerdeki baskıyı azaltır.

Çözgü hazırlanmasının gösterimi, denim sektöründeki yenilikler ve KARL MAYER (ÇİN) ‘de gösterilen çözgü bölümü ile tamamlandı.

Teknik tekstiller: üzerine inşa edilecek çözümler

KARL MAYER’in Teknik Tekstiller İş Birimi, geniş bir uygulama yelpazesi ile uzman ve esnek bir ortak olarak sergide yer aldı.  Uygulamalarının odak noktasında, beton takviyeleri, alçı taşıyıcılar ve çatı malzemeleri gibi inşaat sektörü için tekstiller bulunuyordu. Bu sorun şu anda sıcak bir konu. İnşaat sektöründe tekstil kullanabilme olasılığı yeni küresel pazarlar sağlayacak ve bu durum Asya’daki her tekstil üreticisinin ilgisini çekmekte.

Teknik Tekstiller İş Birimi Satış Müdürü Hagen Lotzmann, konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu: “Özellikle geleneksel çözgü örme şirketleri yeni iş alanlarını açma fırsatlarını gördüler. Teknik tekstil tecrübesi olan dokuma şirketleri, çözgü örme teknolojisinin yüksek verimliliğine şaşırıyor. Uygulamaya bağlı olarak, çözgü örgüsünün dokumaya maliyeti: fayda oranı 1:17 olabilir.”