Desenli Kumaş Kusurlarını Bulmada Benzersiz Bir İnceleme Tekniği

Shelton Vision ile kalıpların ötesini görmek

Leicester, İngiltere’den BTMA üyesi Shelton Vision tarafından, yüksek hızlı üretim sırasında desenli kumaşlardaki en ince kusurları doğru bir şekilde tespit etmek için çığır açan ve benzersiz yeni bir kumaş inceleme tekniği geliştirilmiştir.

Patent başvurusu yapılmış sistem, şirketin WebSpector platformuna entegre edilmiştir – halihazırda piyasadaki en güçlü düz kumaş kontrol sistemidir – ve sofistike kumaş taşıma yeteneklerine sahip, amaca yönelik tam ölçekli bir şirket içi gösteri sistemi üzerinde fabrika denemeleriyle doğrulanmıştır.

Sonuç olarak, Kolombiya’da kamuflaj da dahil olmak üzere hem düz hem de desenli kumaş üreticisi tarafından bir ilk sistem sipariş edildi.

Bu, Loughborough Üniversitesi’ndeki yapay görme ve robotik departmanı tarafından desteklenen, şirketteki makine görüşü ve bilgisayar bilimcileri tarafından karmaşık desen deformasyonlarının çözümüne yönelik tekniklerin geliştirildiği 21 aylık bir Innovate UK projesinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını takip ediyor.

Kısıtlamalar

Kusur tespiti için geleneksel yöntemler, %65’in altında algılama oranlarıyla etkisiz olan insan denetimine dayanırken, Shelton WebSpector yapay görme sistemi, %97’nin üzerinde otomatik kusur tespiti için gelişmiş bir platform sunar, ancak şimdiye kadar düz tekstillerle sınırlandırılmıştır.

Shelton Vision Genel Müdürü ve CEO’su Mark Shelton, “Yeni sistemimizin temel olarak yaptığı şey, esasen ‘iyi’ kalıbı algılama yazılımına görünmez kılmaktır,” diye açıklıyor. “Sade tekstiller için pazar lideri görüş sistemimizi temel alarak, sistemin desendeki kusurları ve altta yatan kusurları yakalaması için karmaşık desen deformasyonlarının çözümü için şablon eşleştirme teknikleri geliştirdik.”

Desen eşleştirme ve sinir ağı yaklaşımları, desenli tekstiller için daha önce denenmiş olsa da, tekstiller gibi deforme olabilen alt tabakalar üzerinde desen eşleştirme ile ilgili aşırı karmaşıklık ve her biri için bir sinir ağı eğitmek için gereken zaman nedeniyle pratik bir çözüm sağlayamadılar. Desen Tipi.

Zorluklar

Mark, “Zorluk, kumaşların sert olmaması, kırışabilmesi veya esnetilebilmesi ve ayrıca yerel bozulmaya maruz kalmasıdır” diyor. “Sonuç olarak, geliştirdiğimiz teknik olmadan yapılan inceleme binlerce yanlış pozitife yol açacaktır. Gelişmiş desen inceleme yazılım tekniklerimiz, temiz bir görüntü sağlayarak dakikada yüz metreye varan hızlarda çalışan kumaşlardaki hataların tespit edilmesini sağlar.”

Tam sistem şunlardan oluşur:

  • Yüksek hızda optimum görüntü yakalama için bir kamera ve aydınlatma sistemi ve ilgili görüntü işleme donanımı.
  • Yeni tekstil ürünleri için sistem konfigürasyonunu otomatikleştirmek için istatistiksel analiz kullanan kendi kendine eğitim yazılımı.
  • Tüm tekstil kusur türlerinin tespiti için gelişmiş bir kusur tespit algoritmaları paketi.
  • Gerçek zamanlı olarak kusur adlandırmayı öğrenen ve otomatikleştiren, ayrıca müşteri karar kurallarına dayalı gerçek zamanlı bir kusur derecelendirme yeteneği olan, yapay zeka güdümlü bir kusur sınıflandırma sistemi.
  • Daha sonra gözden geçirme ve kalite kontrolü için tam yuvarlanmış harita görüntülerini kaydetme ve alma sistemi.

Eksiksiz kusur verileriyle tekstil rulo haritalarının oluşturulması, optimize edilmiş bir tekstil kesim planına, iyileştirilmiş alt işlemeye ve kalite güvencesine olanak tanır.

British Textile Machinery Association CEO’su Jason Kent, “Kusur tespiti, büyük bir endüstri sorununu temsil ediyor” diyor. “Tekstillerin kusur tolerans sınırları dahilinde sağlanamaması, tüm partinin geri çağrılmasına yol açarak maliyetli müşteri taleplerine ve üretim sonrası üretim gecikmelerine neden olabilir. Kötü kusur yönetimi de endüstriyel atıkların önemli bir kaynağıdır. Tezgahta, örgü makinesinde, proseste ve son bitmiş kumaş muayenesi göz önüne alındığında, desenli tekstil görüntüleme sistemleri için potansiyel adreslenebilir pazarın 5 milyar sterlini fazlasıyla aştığı tahmin ediliyor. Piyasadaki başka hiçbir görüş sistemi, desenli tekstiller için bu özellikleri sunmuyor, dolayısıyla bu, Birleşik Krallık inovasyonunun en iyi şekilde harika bir örneği.”

1940 yılında kurulan British Textile Machinery Association, İngiliz tekstil makine üreticilerini ve ürünlerini dünyaya aktif olarak tanıtmaktadır. Kâr amacı gütmeyen kuruluş, üyeleri ile tekstil imalat sektöründe giderek çeşitlenen endüstriler arasında bir köprü görevi görür.