MONFORTS, ITMA ASIA + CITME 2022′ DE

ITMA ASIA + CITME 2022’de yüksek performanslı makinelere odaklanın

Monforts, 20-24 Kasım tarihleri ​​arasında Çin’in Şanghay kentindeki Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan bu yılki ITMA ASIA + CITME’de özel teknik tekstil uygulamalarına yönelik teknolojilerini öne çıkaracak.

Müşterilere ve potansiyel müşterilere gerçek üretim koşullarında kapsamlı denemeler yapma fırsatı sunan İleri Teknoloji Merkezi’ne de ev sahipliği yapan Almanya, Mönchengladbach’taki genel merkezinden, Avusturya’nın St Stephan kentindeki Montex fabrikasına ve bu tesisler için özel makinelerin üretildiği 35 yılı aşkın bir süredir Monforts, itibarını her zaman yardımcı, doğru, hızlı ve güvenilir olma taahhüdüyle paylaşmaya devam ediyor.

Monforts bölge satış müdürü Gunnar Meyer, “Çeşitlilik, günümüzün rekabetçi tekstil pazarında anahtardır ve müşterilerimizin benzersiz ve son derece farklılaştırılmış yeni ürünler üretmelerine olanak sağlamak için tek bir kaynaktan modern ve geleceğe yönelik seri konfigürasyonları ve teknolojileri sağlayabiliriz” diyor.

Özel bir gelişme, 6,8 metreye kadar genişlikteki teknik kumaşların üretimi için Montex 8500 XXL ram sistemidir. Bu sistemde yapılan ürünler arasında jeotekstiller ve filtre medya pazarları için işlenmiş nonwovenlar, brandalar, reklam afişleri, karartma perdeleri, membranlar ve daha pek çok şey bulunmaktadır. 

Bu arada Montex©Coat kaplama hatlarında, olanaklar, dış giyim için apre maddelerinin tek taraflı uygulanmasından ve ev tekstillerine işlevsellik eklenmesinden, sofistike hafif yapı ve otomotiv ve havacılık bileşenleri için malzemelerin oluşturulmasına kadar uzanmaktadır.

Bay Meyer, “Denimin aşırı boyanması, çift yüzlü kaplamalı malzemelerin oluşturulması, kumaş tenteler, çadırlar ve tıbbi örtüler ve dijital baskı için alt tabakaların ön işlemi gibi daha birçok uygulama mümkündür” diye açıklıyor. “Hava bıçağı, makaralı bıçak, köpük, elek ve manyetik makaralı kaplama dahil olmak üzere bireysel gereksinimleri karşılamak için bir dizi farklı sıyırma bıçağı ve bunların kombinasyonları sağlanabilir. İkinci seçenek, çalışma genişliği 2,4 metreden fazla olan hatlar için önerilir.”

Ayrıca Monforts, solvent bazlı kaplamalar ve 320°C’ye kadar yüksek sıcaklık prosesleri için gerekli patlamaya dayanıklı aralıkları sağlayabilir, örneğin dokunmamış filtre malzemesinin PTFE kaplaması gibi. Bu hatlar özel brülörler, ram zincirleri ve izolasyon ile donatılmıştır.

Meyer, “Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana herkesin karşılaştığı tüm zorluklara rağmen Çin, dünya çapında tekstil makineleri için bir numaralı destinasyon olarak kaldı ve bu yılki ITMA ASIA + CITME’yi mutlaka katılması gereken bir etkinlik haline getirdi.”