Uster çözümü, nonwoven üreticilerine zorlu uygulamalarda tam bir güven veriyor

Sıfır toleranslı kirlilik kontrolü

Drylaid nonwoven üreticileri, 1 mm’den büyük kusurlar için sıfır tolerans standartlarıyla en katı kalite seviyelerinde çalışıyor. Bu nonwoven segmentinde, nihai ürün kalitesi, kesinlikle sürecin erken safhalarında kirlenmeyi ayırmanın verimliliğine bağlıdır. Uster’in özel çözümü, mümkün olan en iyi ilk incelemeyi ve kirliliğin giderilmesini sağlar.

Medikal, hijyen ve kozmetik gibi nonwoven uygulamaları, tartışılmaz iki kural gerektirir: sıfır tolerans ve güvenilirlik. Kirlilik kontrolü, hassas uygulamalar için nonwoven üretiminde en üst disiplindir. Uster kirlilik ayırıcı, bu önemli işi kolaylıkla ve güvenle halleder. Nihai ürün ister doğal ister sentetik elyaftan yapılmış olsun, müşteri memnuniyeti ve nihai tüketici için mükemmel bir deneyim sağlar.

Doğal ve saf

Biyo-pamuk, sürdürülebilirlik hareketinden büyüyen bir trend. Müşteriler ‘tamamen doğal’ ürünler için daha yüksek fiyatlar ödemeye isteklidir. Bu gelecek vaat eden bir iş senaryosu, ancak zor bir senaryo! Pamuk balyaları tipik olarak çeşitli kirlilik türleri içerir – bunların hiçbiri nihai ürüne girmemeli ve ideal olarak üretimin en erken aşamasında çıkarılmalıdır.

Elyaf hazırlama sırasında ve kirleticiler daha sonraki işlemlerle daha küçük parçacıklara ayrılmadan önce kirliliği ortadan kaldırmak, ham maddenin kalitesini kesinlikle iyileştirir ve atığı azaltır. Uster Jossi Vision Shield N kirlilik ayırıcı, elyaf açıcıdan hemen sonra kirliliğin mümkün olan en iyi şekilde tespit edilmesini ve çıkarılmasını sağlar.

Geleneksel kamera tabanlı sistemler, Uster’ın üst düzey spektroskop teknolojisinin performansıyla eşleşemez. Jossi Vision Shield N’deki üst düzey Görüntüleme Spektroskopları, 20 yılı aşkın deneyimle desteklenmektedir. Bu spektroskoplar, ‘görünmez’ IR ve UV ışığı aralığında bile kirliliği bulabilir.

Aynı uzmanlık ağartılmış pamukta da çalışır. Açık pastel renklerde ve beyazda kirlilik parçacıkları da sorun değil. “Hızlı Öğretme” özelliği, malzeme partileri değiştirilirken yanlış püskürtmeleri önlemek için her yeni hammaddenin doğru rengini otomatik olarak öğrenir. 

Sentetik ve temiz

Nonwoven üreticileri, sentetik elyaf satın alırken yüksek kalite ve kirlilik olmamasını beklerler. Kontrol, tıbbi tekstiller gibi son derece hassas uygulamalarda bir işletmeyi çalıştırırken tek güvenli yöntemdir. Dayanıklı veya dayanıksız, ürün süper temiz olmalıdır. Kirlenme kabul edilemez ve genellikle kar beyazı renk bir zorunluluktur. Uster Jossi Vision Shield N ile üreticiler ihtiyaç duydukları güvenliğe sahip oluyorlar. Açık pastel renklerde ve beyazlarda bile en küçük kirlilik parçalarının tespiti sorun değil.

İnce ve güçlü

Uster Jossi Vision Shield N, anketlerin, uluslararası nonwoven şirketleriyle yakın işbirliğinin ve saatlerce süren saha testlerinin sonucudur. Fiber temizleyicinin ince tasarımı mevcut hatlara mükemmel şekilde uyduğundan kurulum kolaydır. Sistem, standart üretim ortamlarının hızıyla kolayca başa çıkıyor – saatte 2.000 kg kapasiteye kadar. Liflerle temas eden alanlarda paslanmaz çelik uçlar, eşsiz dayanıklılığı garanti eder.

Geleceğe yönelik grafik kullanıcı arabirimi, en alakalı verileri bir bakışta göstererek geniş, yüksek çözünürlüklü bir dokunmatik ekranda gerçek zamanlı olarak koşu performansına hızlı bir genel bakış sunar. Kullanıcı dostu, hızlı ve sezgisel gezinme, veri işlemeyi kolaylaştırır.

Hata yok, risk yok

Kaliteyi Uster Jossi Vision Shield N ile elyaf hazırlama aşamasında yönetmek, üreticilere yalnızca kirlilik kontrollü ürünlerin teslim edildiğine dair tam bir güven verir. En önemli ihtiyaç, son ürüne ulaşan üretim süreçlerinden kaynaklanan kusurları önlemektir ve Uster sistemi bunu basitçe yapar.

Uster Technologies, iplik eğirmede yaklaşık otuz yıllık elyaf temizliğinde deneyim ve teknolojik bilgi birikimi oluşturmuştur. Dokunmamış kumaşlarda olduğu gibi iplikte de kirlilik hoş karşılanmaz! Dünya çapında, iplik fabrikalarında Jossi Vision Shield elyaf temizleme sistemlerinin 5.000 kurulumu, Uster’in başarısının altını çiziyor.