DOMOTEX 2019 – Kıtaları Birbirine Bağlayan Ticaret Fuarı

Deutsche Messe AG’nin Yönetim Kurulu Üyesi, Andreas Gruchow : “Fuar salonlarında somutlaşan 2019 yılının olumlu ve iyimser iş görünümü, bu yılki fuarın başarısını kanıtlıyor.”

Dünyanın önde gelen halı ve yer döşemeleri gösterisi DOMOTEX’in gerçekleşen son edisyonu (11 – 14 Ocak) sektörün en büyük ve en önemli iş, inovasyon ve trend merkezi olduğunu vurguladı. 60’tan fazla ülkeden gelen 1.400’den fazla katılımcı, başarılı ve yeni bir iş yılını başlatmak için Hannover’e geldi. Karar verme yetkisine sahip tüm katılımcıların yüzde 90’ına yakını ile fuar ziyaretçilerinin kapasitesi oldukça yüksek kaldı. Bu durum katılımcılar tarafından da doğrulandı. Büyüyen pazar yoğunlaşmasından dolayı, DOMOTEX katılımda hafif bir düşüş kaydetti. Fuar anketine göre, katılımcıların sipariş durumu sabit kaldı, ziyaretçi başına alım hacmi yükseldi. Tüm DOMOTEX katılımcılarının yaklaşık yüzde 70’i bir kez daha yurt dışından katılım sağladı. Bu, sektörün en önemli ticaret fuarının uluslararası çekiciliğine dikkat çekiyor. Ziyaretçi kapasitesi açısından katılım, özellikle toptan ve perakende satış profesyonelleri tarafından gerçekleştirildi. Rakamsal veriler ayrıca mimarlar, iç mimarlar ve anlaşmalı iş profesyonelleri tarafından katılımda bir artış olduğunu ortaya koydu. Bunlara ek olarak, DOMOTEX 2019 sergi alanlarının satış miktarında bir artış gördü.

Deutsche Messe’de DOMOTEX’in temsilcisi ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Andreas Gruchow, fuar ile ilgili: “Güçlü uluslararası cazibesi sayesinde DOMOTEX, sektörün tamamlayıcı küresel pazarı olarak hizmet ediyor. Fuar salonlarında somutlaşan 2019 iş yılına ilişkin olumlu ve iyimser görünüm, bu yılki fuarın başarısını kanıtladı.”dedi.

DOMOTEX’in yeni global direktörü Sonia Wedell-Castellano’ şu ifadelerde bulundu:“Dünyanın her yerinden üreticiler, müşteriler, iş ortakları, mimarlar ve tasarımcılar DOMOTEX’te bir araya gelerek, daha önce mümkün görülmeyen yeni iş ilişkilerini ve bu işbirliğiyle çeşitli fırsatları yarattılar. İşte Create’N’Connect’in bu yılki teması budur.”

Katılımcılar arasında iyimser ruh hali

Swiss Krono Group’un Pazarlama Müdürü Fabian Kölliker, etkinliğin profesyonel doğası için erken övgülerini dile getirdi: “Katılımcıların sayısı, kalitesi ve uluslararasılığından çok memnunuz. Fuarın ikinci gününden sonra bile, o zamana kadar ki başarımızdan son derece memnunduk.”

Balta Group’un Pazarlama Direktörü Geert Vanden Bossche’nin rapor ettiği gibi, Balta, fuarın ilk gerçekleştirildiği tarihinden bu yana DOMOTEX’e sadık kaldı: ”Halı işi küresel bir iştir ve bu fuar, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla ve müşterilerle bağlantı kurmak için en iyi yerdir. Sadece dört gün içinde birçok müşterimizle görüşebildik ve yatırımlarımızdan iyi bir getiri elde edebildik.”

Ragolle Rugs Genel Müdürü Myriam Ragolle için DOMOTEX, yeni ürünleri dört günlük bir süre içinde dünya çapındaki hedef kitleye sunmak için ideal fırsat sunuyor: “Seyahat ederek fuardaki bu başarıyı elde etmek mümkün değil. Ayrıca dünyanın her yerinden yeni müşterilerle iletişim kurabiliriz. Bu DOMOTEX’i benzersiz yapıyor.”

Yetenekli esnafın katılımcıları da fuarın sağladığı avantajlardan memnuniyet duydular. Uzin Utz CEO’su Julian Utz: “DOMOTEX 2019’da, bir kez daha Almanya’dan ve yurt dışından bir ticari kitleyi etkilemeyi başardık. Şovun uluslararası odağı bize potansiyel müşterilere tam olarak erişebilmemizi sağlıyor.” dedi. Uzin Utz, belirttiği gibi, Asya ve Arapça konuşan pazarlara güçlü bir şekilde odaklanıyor. “Bu nedenle, bu bölgelerden gelen müşterilerin güçlü katılımı bizim için gerçek bir nimet.”

DOMOTEX’e katılmanın faydaları

Volkswagen’de bir Renk ve Döşeme tasarımcısı olan Susanne Gerken, en yeni trendleri yakalamak ve yenilikçi materyalleri incelemek için DOMOTEX 2019’a geldiğini belirtti. Gerken, renk eğilimleri ve sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve yeni malzeme yaşam döngüleri gibi konular otomotiv endüstrisi için aynı derecede önemli olduğunu düşünüyor:”DOMOTEX’te işimde büyük avantaj sağlamak için kullanabileceğim birkaç fikir topladım.”

Buna karşılık, ticari meseleler, Colorado, Dallas’taki Dallas Rugs CEO’su Alex Hosseinnia’nın ana hedefi idi: Hosseinnia “Benim işim, alım satım ile ilgili” diyerek şunları ekledi: “DOMOTEX’te sevdiğim şey, tedarikçiler ile buluşmanın kolaylaşması ve “ortaya çıkması muhtemel” renkler ve desenler gibi en yeni trendleri ve modaları keşfetmek. Buradaki renk ve desenlerin ABD perakende kanallarında gelecek veya iki yıl içinde görünme olasılığı yüksek”

DOMOTEX 2019’da “CREATE’N’CONNECT”

Salon 9’da yer alan ilham verici “Framing Trends” gösteriminin değeri kanıtlandı. İkinci yılında, bu gösteri alanı üreticiler, sanatçılar, tasarımcılar ve öğrenciler tarafından yenilikçi ürünlerin etkileyici görüntülerini bir kez daha sundu. Uluslararası mimarlar, tasarımcılar, planlayıcılar ve etkileyiciler, etkinliğin kalbi olarak “Framing Trends” ni özellikle takdir etti. Bu yeni gösteri, ziyaretçileri bir araya getirmek ve canlı etkileşim ve iş diyalogu oluşturmakta oldukça etkili olduğunu kanıtladı.

“Framing Trends” sloganı altında, 13. Salondaki “Treffpunkt Handwerk” yetenekli ticaret merkezi, iç tasarımcılar, parke ve zemin katmanları, boyacılar ve cilacılar arasında popüler olduğunu kanıtladı. Uygulamalı tanıtım alanı, diğer uzmanlarla notları karşılaştırırken, döşeme uzmanlarına yenilikçi zemin işleme ve apre aletleri ve makinelerini çalışırken görme fırsatı verdi.

Zemin kaplama endüstrisinde satış ve pazarlama için dijital araçlar

Etkinlikte kilit konular arasında halıların ve yer kaplamalarının dijital sunumuna yönelik çözümler yer aldı. Bu çözümler arasında, pazarlama karmasının her yönü için görselleştirme yardımcıları ve yenilikçi yazılım dahil olmak üzere VR ve AR uygulamalarının her çeşidi, pazarlama karmasının her yönü için görselleştirme yardımcıları, ayrıca, perakendecilere dijital ürün ve satışı için yeni seçeneklerin sunumu, müşterilerin favori tasarımlarını ve koleksiyonlarını keşfetmelerini ve seçmelerini kolaylaştıran yenilikçi yazılım da yer aldı.

Bu yılki DOMOTEX’te “Ayağınızın altındaki trendlerin dünyası” yer aldı

  • Döşeme Alanları- CREATE’N’CONNECT’in öncü teması üzerine sunumlar
  • Yaratıcı etkileşim ve çevre odaklı tasarım projeleri
  • Katılımcılar için ilham kaynağı olarak bağlı zemin tasarımı
  • Döşeme konusunu içeren kişiselleştirilmiş ürünler
  • Sürdürülebilirlikten doğayı taklit etmeye
  • En son yenilikler ve gelenekle döşeme
  • Yaratıcı, zaman kazandıran ve esnaf dostu
  • Parlak efektler, kullanılmış görünüm ve geometrik halılar
  • 2019 Halı Tasarım Ödülleri’nden ödüllü sergiler