En eski BRÜCKNER müşterisi, son teknoloji kaplama hattına yatırım yapıyor

Onlarca yıldır Almanya’nın önde gelen fason kaplama ve kaplayıcılarından biri olan Textilveredlung DRECHSEL GmbH, son teknoloji ürünü yeni bir kaplama hattına yatırım yapıyor.

DRECHSEL, 1950 yılında Almanya, Yukarı Frankonya, Selb’deki mevcut yerinde GEIPEL und DRECHSEL boyahanesi olarak kuruldu ve başlangıçta ipliklerin boyanması ve kullanılmış giysilerin yeniden boyanması ile ilgilendi.

Şirket, bu kumaşların kurutulmasını basitleştirmek için 1952 gibi erken bir tarihte bir ram makinesine yatırım yaptı ve BRÜCKNER’de güvenilir bir ortak buldu.

O zamanlar küçük bir mühendislik şirketi olarak yeni kurulan BRÜCKNER için, ilk BRÜCKNER ramözünü bugünün şirketi Textilveredlung DRECHSEL’e teslim etmek bir onurdu.

71 yılı aşkın bir süredir, iki şirket birlikte ortaklık içinde çalışıyor ve başarılı bir şekilde çalışıyor ve ilk ITMA fuar gününde yeni bir makinenin tamamlanmasını kutladı.

Yeni kaplama hattının kalbi, ITMA’da ilk kez tanıtılan en yeni nesil BRÜCKNER POWER-FRAME SFP-4’ün 7 bölmeli ramöz ünitesidir.

POWER-FRAME SFP-4 ramöz, piyasadaki enerji açısından en verimli ramözdür ve ısı geri kazanım sisteminden önceden ısıtılmış taze havanın termal odaya verilmesi için yeni geliştirilmiş bir hava besleme sistemi ve bakım ve enerji verimliliği için diğer birçok optimizasyon ile karakterize edilir. Tasarıma bağlı olarak, yeni hava besleme sistemi, bir ısı geri kazanım ünitesinin verimliliğini %50’den fazla artırabilir.

Her bir BRÜCKNER ramöz, hem doğrudan gazlı ısıtma hem de dolaylı ısıtma sistemleri (gaz, buhar, elektrik, yağ) ve bunların kombinasyonları – hangi enerji kaynaklarının mevcut olduğuna bağlı olarak – olmak üzere geniş bir ısıtma sistemi yelpazesine sahiptir.

Ayrıca yeni nesil hatlar, makine operatörünün en önemli kalite parametrelerinin yanı sıra hattın enerji tüketimi ve kullanımı konusunda daimi bir gözetim yapmasına yardımcı olan son teknoloji izleme ve kontrol sistemleri ile donatılmıştır.

DRECHSEL’deki hat, üretim planlama ve kontrolün yanı sıra OPC-UA aracılığıyla kalite kontrolü için mevcut MES platformuna da bağlıdır.

Hattın diğer bileşenleri, örn. G. kaplama makinesi, kalender ve aynı zamanda baz ağırlık ölçümü de hattın kontrolüne entegre edilerek üretim kontrol sistemine bağlanmaktadır.

Üçüncü kuşak sahibi ve genel müdürü Bay Bernd Drechsel şöyle diyor: “1952’de kurulan ilk ramözden bu yana, makinelerin kalitesine ikna olduk. Yeni hat, şirketimiz 1950’de kurulduğundan beri bu üreticiden satın aldığımız sekizinci ramöz. Bir aile şirketi olarak BRÜCKNER ile, geleceğe yönelik ve güvenilir bir ortağa sahibiz – üretim yeri olarak Almanya ve Avrupa için hayati bir faktör. İş ortaklığına ek olarak, iki girişimci aile de nesiller boyu süren bir dostlukla birbirine bağlı.”

Şirket kurucusunun sahibi ve kızı Regina Brückner şunları vurguluyor: “DRECHSEL şirketi ile işbirliği ve dostluğun 70 yıldır her iki şirket için de bu kadar başarılı olmasından çok mutlu ve gururluyuz. Ayrıca, DRECHSEL ailesinin bu tür değişken zamanlarda yeni bir hatta yatırım yaparak bir iş yeri olarak Almanya’ya olan bağlılığını netleştirmesi özel bir mutluluk. Böylece, diğer girişimciler için bir amiral gemisi ve başarılı şirketlerin uzun vadeli düşündüğünü bir kez daha netleştiriyor!”