İTALYAN TEKSTİL MAKİNELERİ: 2023’ÜN İLK ÇEYREĞİ İÇİN SİPARİŞLERDE DÜŞÜŞ!

İtalyan Tekstil Makineleri İmalatçıları Birliği ACIMIT’in Ekonomi Ofisi tarafından işlenen 2023 yılının ilk çeyreği için tekstil makine siparişleri endeksi, Ocak-Mart 2022’ye kıyasla önemli ölçüde düştü (%-35). Mutlak olarak, endeks 84,8 puan olarak gerçekleşmiştir (temel: 2015=100).

Bu sonucun başlıca nedeni, üreticilerin dış pazarlarda kaydettiği sipariş alımlarındaki azalmadır. Nitekim yurt dışı siparişler %40 düşerken, iç pazar %14 artış gösterdi. Endeksin mutlak değeri yurt dışında 78,3 puan olurken, İtalya’da 148,1 puan olarak ölçüldü. Bu yılın ilk çeyreğinde, rezerve edilen siparişler 4,2 aylık garantili üretim olarak gerçekleşti.

ACIMIT başkanı Alessandro Zucchi, “İlk çeyreğe ilişkin sipariş endeksi, hem cezalandırıcı bir enflasyonist eğilim ile karakterize edilen makroekonomik çerçeve hem de süregelen jeopolitik çerçeve açısından, küresel piyasalarda belirsizliğin hâlâ hakim olduğu son birkaç çeyreğin eğilimini teyit ediyor. gerilimler. Bu, işletmeler için yatırım planlarını kolaylaştırmadığı bir senaryo.”

Bununla birlikte, bu belirsizlik, bir önceki çeyreğe (Ekim-Aralık 2022) ait siparişlerle karşılaştırmadan elde edilen olumlu verilerin de kanıtladığı gibi, yine de bir iyimserlik duygusuyla dolu olan sektör operatörlerini etkilemiyor gibi görünüyor. toplam siparişler, +%3 ile hafif bir artış göstermişti. Nitekim ACIMIT Başkanı, “Geçen yıl siparişleri dolduran ve şimdi yerine getirmekle meşgul olan sektörümüzdeki üreticilere iş düşmüyor. 2023 için tahminler olumlu olmaya devam ediyor” dedi. Zucchi sözlerini şöyle tamamladı: “Sağlıklı bir imalat sektörünün bu teyidinin, 8 Haziran’da Rho Fiera sergi alanlarında açılması planlanan, tekstil ve giyim teknolojilerine adanmış dünyanın önde gelen ticaret fuarı ITMA Milan’dan gelmesini bekliyorum. Sergide, tüm sergi alanının yaklaşık %30’unu kaplayan 400’den fazla İtalyan üretici yer alacak. Bu rakam başlı başına İtalya’nın tekstil makine üreticilerinin liderlik rolünü teyit eden bir sonuçtur” dedi.