Itma 2023 KARL MAYER için Etkileyen bir sergi oldu

CEO Arno Gärtner, ITMA 2023’te KARL MAYER GROUP standının öne çıkan özellikleri hakkındaki düşüncelerini paylaşıyor,

KARL MAYER GROUP, Milano’daki son ITMA ticaret fuarına, hızla gidilecek yer haline gelen yeniliklerle dolu büyük, davetkar bir stantla katılan şirketler arasında yer aldı. Ziyaretçi geri bildirimleri, küresel pazar liderinin makine seçimi, yeni tekstil geliştirmeleri ve dijital çözümlerle gerçekten tam isabet olduğunu doğruladı. İstisnasız ve tüm fuar süresi boyunca, Grubun iş birimlerinin her biri tarafından sergilenen ürünlere konukların tepkisi tüm beklentileri aştı. KARL MAYER GROUP CEO’su Arno Gärtner, küresel oyuncunun Kurumsal İletişim ekibinden Ulrike Schlenker ile yaptığı röportajda ziyaretçileri en çok etkileyen ve ilgilendiren ürünler ve düz örme sektöründen müşterilerin Grubun fuarı hakkında ne düşündüğü ortaya çıktı.

KARL MAYER GROUP standı, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularına odaklandı. Sergiyi ziyaret edenlerin tepkisi nasıldı?

Tekstil endüstrisi nihayet sürdürülebilirlik konusunun oldukça farkında hale geldi. Müşterilerimiz halihazırda düşük çevresel etkiye sahip geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır; ancak yine de onlara tamamen yeni olasılıkların kilidini açan çözümler gösterebildik. Bizim için önemli olan ürünlerimizin karlı olduğu kadar sürdürülebilir olmasıdır. Kesikli elyafları – örneğin %100 pamuk – işlemek için yeni jakarlı raşel makinemiz ve enerji tüketimini üretim hedefleriyle eşleştirmek için HKS serimizdeki yeni enerji izleme sistemi büyük ilgi topladı. Bu alanlarda geliştirme çalışmalarımıza devam etmek niyetindeyiz. Gereksiz israfı önlemek için arkası ve önü tek parça olarak işlenmiş biyo bazlı malzemelerden yapılmış son derece ince düz örme çok yönlü T-shirt, aynı zamanda daha az atık üreten en son atkı atma makinemiz WEFTTRONIC® II G ve haşıl ve indigo boyama makinelerinin kurutma işlemi sırasında %7’ye kadar daha az buhar kullanan yenilikçi bir buhar ve yoğuşturma sistemi olan CASCADE dahil olmak üzere diğer iş birimlerinin sürdürülebilirlik öne çıkan özellikleri de çok ilgi gördü.

Denim müşterilerimiz, su ve kimyasal madde tasarrufu sağlayan BLUEDYE ürünümüzün ilk pratik uygulamasının sonuçlarından etkilendiler. Tek başına hidrosülfit ve kostik soda – sürece dahil olan ana çevre kirleticileri – tüketimi yarıdan fazla azaltılabilir ve daha az iplik israf edilir.

Dijitalleşme de artık müşterilerimiz için yeni bir konu değil. Bununla birlikte, çoğu ziyaretçi şirketler grubumuzun bu alanda stratejik bir yaklaşıma sahip önemli bir oyuncu olduğunu bilmiyordu ve bundan çok etkilendi. Yazılım şirketimiz KM.ON ile sadece bireysel çözümler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimize değer yaratma süreçlerini bireysel olarak desteklemek için tasarlanmış genel konseptler sunuyoruz. Gerçek makine ürünleri ile yazılım çözümlerinin etkileşimi etkileyici bir şekilde gösterildi. Dijital portföyümüz, örme ve düz örme kumaşların son derece verimli tasarım süreçleri için yazılım ürünlerini, örneğin çözgülü örme makinelerinde buluttan alınan verilerle son derece esnek ve basit desen oluşturmayı mümkün kılan akıllı makine fonksiyonlarını ve üretim yönetimi için dijital araçları içerir. Daha fazla üretim esnekliği ve verimliliği için temel oluşturan üretim verileri analiz araçları artık çözgü ve düz örme makinelerinde ve çözgü hazırlama sistemlerinde kullanılabilir.

Satış sonrası hizmet alanında da dijitalleşmeye giderek daha fazla odaklanıyoruz. Geleneksel tekliflerimizin bir e-öğrenme platformu gibi yeni dijital hizmetlerle birleşimi sayesinde müşterilerimiz, benzersiz bir sonraki seviye destekten yararlanır. Eşit derecede yeni ve sezgisel bir müşteri portalı, bireysel çözümlere hızlı ve kolay bir şekilde erişilebilmesini ve inanılmaz sayıda ziyaretçinin fuar sırasında anında geleceğin portal kullanıcıları olarak kaydolmasını sağlar.

Ana odak konularının ötesinde, özellikle yüksek düzeyde ziyaretçi ilgisini çeken sergiler var mıydı?

Evet kesinlikle! Hepimiz şu anda belirsizlikler ve çalkantılarla dolu zamanlar yaşıyoruz. Bu nedenle, ITMA’da müşterilerimize bu temel değişikliklerle başa çıkmalarına yardımcı olmak için koordineli çözümler ve yeni gelişmelerden oluşan karma bir çantayı gösterme fırsatını değerlendirmek istedik. Geniş fuar teklif yelpazemiz, artan maliyetlere rağmen kârlılık, sürdürülebilirlik, pazar dinamiklerine hızlı ve esnek bir şekilde cevap verebilme, yeni iş fırsatları ve vasıflı işçi eksikliğine rağmen istikrarlı değer yaratma süreçleri ile ilgiliydi. Bu ticaret fuarı konsepti tam hedefi vurdu. Standımız kısa sürede sektörden herkesin buluşmak istediği bir yer haline geldi ve birçok sergi yoğun bir ziyaretçi ilgisi çekti. Elbette, geriye dönüp bakılması gereken bazı önemli noktalar da vardı.