Groz-Beckert litespeed® plus ile Yuvarlak Örgü Alanında Artan Enerji Tasarrufu

Litespeed® iğneleri, Groz-Beckert tarafından (yüksek performanslı) yuvarlak örgü makinelerinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Enerji tüketimini ve makine sıcaklığını daha da azaltarak maliyetlerde %20 veya %17’ye kadar gözle görülür bir azalma sağayan Litespeed® plus, kanıtlanmış litespeed® teknolojisinin daha da geliştirilmiş versiyonudur.

İğne geometrisi farkı yaratıyor

Halka biçimlendirme ile ilgili boyutlarda, litespeed® plus iğne, yuvarlak örgü makineleri için geleneksel bir iğneye tam olarak karşılık gelir ve farkı, optimize edilmiş şaft geometrisine dayanmaktadır. İğne şaftı kalınlığının her iki tarafta kısmi olarak azaltılması sayesinde iğne, makine yönünden bağımsız olarak takılabilir. İğne trickindeki iğnenin ağırlığı ve sürtünmesi aynı zamanda azalır. Bu her iki özellik de silindirdeki iğnelerin akış özellikleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Azaltılmış enerji tüketimi

Litespeed® plus’un her iki tarafındaki şaft kalınlığı boyunca temas yüzeyinin azaltılması, iğne ve silindir arasında daha düşük bir sürtünme seviyesine yol açar. Bu, iğne hareketi için daha az enerji harcanması anlamına gelir; bu da örgü işlemindeki enerji tüketiminin yüzde 20’ye kadar azaltılmasına yardımcı olabilir. Bu sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmaz aynı zamanda önemli derecede CO2 emilsiyonlarının düşmesine yardımcı olur.

Azaltılmış makina sıcaklığı

Pratikte, modern (yüksek performanslı) yuvarlak örgü makinelerinin silindir ve kam parçalarının üzerinde çok yüksek sıcaklıklar elde edilebilir. Yüksek sıcaklık, kaçınılmaz olarak iğne ve platin değişimi sırasında sorunlara yol açar. Aşırı durumlarda, sıcaklık makinelerdeki hız performansını bile sınırlayabilir. Litespeed® plus’ın azaltılmış iğne şaft kalınlığı, iğne ile silindir arasındaki sürtünmeyi azaltır ve maksimum makine hızlarında sıcaklığı yüzde 17’ye kadar azaltabilen yağlama hareketlerini geliştirir.

Azaltılmış yağ tüketimi ve optimize edilmiş yağlama hareketi

Kısmen azaltılmış iğne şaftı kalınlığı, iğne yağının iğne tezgahında daha iyi dağılmasını sağlar. Örgü makinesi için bunun anlamı: düşük makine sıcaklığı, daha az yağ tüketimi ve daha az yağ nebülizasyonu.

Litespeed® plus iğnesinin avantajlarına kısa bir bakış

  • Enerji tasarrufu
  • Sıcaklık azaltımı
  • Daha verimli yağlama hareketi
  • Azaltılmış CO2 emilsiyonu
  • İniş yönüne bağımlı olmama
  • Sistem bileşenlerinde daha az aşınma
  • Maksimum makine hızının kullanılması
  • Daha düşük bakım ve yan maliyetler

Groz-Beckert, 15-19 Ekim 2018 tarihleri arasında Şanghay’da gerçekleşecek olan ITMA Asia’da, kendi standında gerçekleşen özel bir sergide litespeed® plus iğnesinin avantajlarını sunacak. Ayrıca Salon 4’teki stand D25’te litespeed®-plus iğneleri için satış promosyonu da olacak.