Intertextile Fuarı Katılımcıların Gözdesi Oldu

Geçtiğimiz Cumartesi günü Shenzhen’de gerçeklenen Intertextile Fuarı katılımcı ve alıcı artışıyla Güney Çin moda sektörünün gücünü yükseltti. Fuar, 12 ülkeden ve bölgeden (2017: 721) 971 rekor katılımcıyı ve 35 ülkeden 17.664 ticari alıcıyı ağırladı. Bir önceki etkinliğine oranla daha fazla katılımcı barındıran fuar, bu yılki etkinliğinde 37.500 m2’lik alanı (2017: 30.000) kapladı.

Çin’in moda başkenti olarak bilinen Shenzhen yaklaşık 1.000 moda markası, 2.000 giysi şirketi ve şehirdeki 30.000 moda tasarımcısı ile bu yıl güçlü bir büyüme gösterdi. Intertextile Fuarı, sektörün lider markalarla bağlantı kurmasını sağlayarak, tekstil sektörünün tercih ettiği önemli platformlardan biri haline geldi. Fuara bu yıl % 35 daha fazla katılımcı katıldı ve bu da alıcılar tarafından % 13 daha fazla ilgi gördü.  Bu yıl fuarda yer alan büyük yerli markaların bir kısmını Bosideng, Elegant Prosper, Heilan Group, Marisfrolg, Peacebird ve Purcotton oluşturdu. Fuarın güçlü katılımcı profili ve Hong Kong’un bitişiğindeki Shenzhen konumu, Debenhams, Evisu, Giorgio Armani, Givenchy, Ralph Lauren ve Triumph gibi küresel moda markalarının fuara daha fazla ilgi göstermesini sağladı.

Çin, Almanya, Hong Kong, İtalya, Japonya, Kore, Tayvan ve İngiltere, bu yılki fuarda yine katılımcılarla temsil edildi. Hindistan, Endonezya, Tayland ve Türkiye 2018’in yeni yüzleriydi. Bu yılın ilk 10 alıcı ülkesi ve bölgesi Çin hariç, Hong Kong, Tayvan, ABD, Kore, Hindistan, Japonya, Brezilya, Avustralya, İngiltere ve Makao oldu.

Katılımcı görüşleri

Crystal Cloth Co Ltd’nin Başkanı Atsushi Yamazaki, Japonya

“Burada sergilenmemizin nedeni, Shenzhen’de yakın gelecekte önemli potansiyeline sahip çok sayıda genç tasarımcı ve küçük markalar var. İletide çok fazla potansiyele sahip, çalışabileceğimiz 20 civarında tasarımcıyla bir araya geldik. Firmamız beş yıldan beri Çin’de bulunuyor ve alıcıların kalitesinde büyük bir iyileşme gördük. Bu fuar, mevcut müşterileri ve yeni müşterileri karşılamak ve satışlarımızı arttırmak için çok etkili. Burada şirketimizi büyütmek için önemli fırsatlar bulabiliriz.”

Fairbairn & Wolf Studio’nun Baskı Tasarımcısı Alex Poyner, İngiltere

“İlk gün sabah, hem eski hem de yeni müşterilerimizle standımızda bir çok alıcı vardı. Ürünlerimize çok ilgi duyuldu. Önemli markalar ve moda tasarımcıları bizi ziyaret etti ve ürünlerimizle yakından ilgilendiler. Şimdiye kadar çok iyi sonuçlar elde ettik. Alıcıların kalitesinden de çok etkilendim, ama sadece bu değil, aynı zamanda alıcı kumaşlarının kalitesi de tasarımlarımız tarafından çok iyi basılacak.

UPW Ltd, Satış Direktörü Jackie Lam, Hong Kong

Çin, Hong Kong ve Avrupalı alıcılar dahil olmak üzere ürünlerimizle yakından ilgilenen pek çok yeni müşteri ile tanıştık. Bazıları siparişleri daha önce bile verdiler. Bize ilgi gösteren alıcılar, üretim ve tasarım maliyetlerini ve zamanlarını düşürmek için yazılımımızın faydalarını görebildikleri için çoğunlukla üst düzey yönetim ve moda marka tasarımcılarından oluşuyordu. Genel olarak, bu fuar bizim için çok faydalı geçti. Başarılı markalar ve pazar liderleri, bu fuara katılımamızda çok etkiliydi. Beklentimizden daha iyi kalitede alıcılarla karşılaştık.”

Takashima Orimono, Satış Departmanı Cliff Yau, Hong Kong

“Güney Çin pazarı hala güçlü olmaya devam ediyor. Buradaki alıcılar son beş yıldır güçlü alım gücüne sahip ve bunun devam edeceğini düşünüyoruz. Buraya her geldiğimizde her zaman yeni alıcılar buluyor ve alıcılara baskı siparişi veriyoruz. Bu sene yine çok meşguldük. Shenzhen şu anda çok iyi bir pazar ve Çin’in her yerinden gelen insanlar için önemli bir kaynak oluşturuyor. Bu fuar aynı zamanda Çin’de kadın giyimi için de çok önemli.”

Li Peng Enterprise Co Ltd, Satış ve Baş Temsilci Brandon Wu, Tayvan

“Çin pazarı özellikle Shenzhen’de şu anda yükseliyor. Pek çok alıcı, hazır giyim üreticileri ve moda markaları da dahil olmak üzere bu fuara geliyor. Çin’in yanı sıra Hong Kong’dan standımızı ziyaret eden müşterilerimiz vardı. Yüksek fiyat ödemeleri için istekli olan yüksek kaliteli alıcılar bulabildik. Bu alıcıların birçoğu ABD ve Avrupa’ya giysi ihraç ediyor, bu yüzden kaliteli kumaşlara ihtiyaç duyuyorlar. Bu, kesinlikle iş yaratabileceğiniz bir fuar. ”

Evertrue Co Ltd Yöneticisi Anna Lee, Kore

“Shenzhen konumu itibariyle Çin’in moda başkendi, bu yüzden bu fuarda birçok fırsat bulabiliyoruz. Şimdiye kadarki ziyaretçi akışından çok memnunuz. İş yeri ve moda tasarımcılarının bizi iyi bir şekilde ziyaret etmesini sağladık. Fuardan sonra aldığımız geri dönüşlerden dolayı iyi işler yapmayı umuyoruz.”

Alıcı görüşleri

Gabii G Fashion’dan Moda Tasarımcısı Gabriela Pardo De Andrade, İspanya

“Son moda lüks koleksiyonlarımız için satın alma yapıyorum ve bu fuar kesinlikle ihtiyaçlarımıza uygun bir şekilde yeterli kaynağa sahip. Yaptığım en iyi fuarlardan biri. Burada isteyebileceğiniz doğal sentetikden, insan yapımı makineye ve kumaştan aksesuarlara kadar her şey var. Sadece nakış ürünleri için, kaynak için çok fazla potansiyel ürün gördüm. Uluslararası katılımcıların burada bulunmasını yararlı buldum ve şu ana kadar Tayvan ve Hindistan’dan bazılarını ve ayrıca Çinli tedarikçileri ziyaret ettim. Buraya kesinlikle uluslararası bir alıcı olarak gelmek gerekir. Dünyanın diğer bölgelerinden moda trendlerini görmek çok yararlı. Burası Avrupa’dan oldukça farklı. Bu, moda konusunda yaptığım en iyi fuarlardan biri oldu. ”

Tasarım Esta Studio Ltd, Yaratıcı Direktör Anne Chou, Makao

“Bu iki gün boyunca, Japonya, Kore, Hong Kong ve Çin’den gelen bazı potansiyel tedarikçiler görüştük. Aslında, Çinli tedarikçilerin kalitesi bugünlerde çok daha yüksek ve ürünlerin kalitesinden etkilendim. Bu fuar, yüksek kaliteli tedarikçileri, tedarik ihtiyaçlarımıza uyan ilham verici ürünlerle başarılı bir şekilde bir araya getirmektedir. ”

Shenzhen Huijie Group Ltd, Tasarımcı Ashley Lin, Çin

“Yerel bir markada iç çamaşır tasarımcısıyım ve uluslararası trendleri takip etmek istediğimiz için denizaşırı katılımcılardan yeni kumaşlar tedarik ediyorum. Tayvan ve Kore’den şimdiye kadar potansiyel katılımcılar buldum. Bu fuarın ziyareti bizim için önemli, çünkü günümüzde her zaman yeni malzemeler aranıyor ve biz de tüm yıl boyunca yeni tasarımlar yapıyoruz. Bu nedenle burada Intertextile Shanghai ürünlerini ziyaret ediyoruz. ”

Konfeksiyon kumaşları sektöründeki bir sonraki Intertextile Sonbahar Fuarı, 27 – 29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Bir sonraki Intertextile Shenzhen Fuarı, 4 – 6 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.