İstanbul Boyahanesi için Komple E-control

İstanbul Boyahanesi, yeni Monforts teknolojisine yaptığı yatırımlarla birlikte 2019 yılındaki dokuma ürünlerindeki boyama ve terbiye siparişlerinin kapasitelerini aylık 2,5 milyon metrekareye çıkarmayı planlıyor.

İstanbul Boyahanesi, aynı zamanda, tüm işlemlerini sanal oda ya da akıllı telefon aracılığıyla toplantı salonunda TV üzerinden sanal olarak kontrol edilebilmesi için kendi yazılımını kullanan tek boyahanedir.

Özel uygulama tabanlı program, yazılım mühendisliği konusunda geçmişi olan kurucu ortak ve yönetici Kemal Taşkın tarafından geliştirilmiştir ve bu program, tüm makine parametreleri ve operatör aktivitesi hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlar.

Kemal Taşkın program ile ilgili: “Şimdi programı daha da geliştiriyorum ve yakın gelecekte bireysel parti seviyemize doğru finansal tahminler de sağlayabileceğiz.” dedi

Bu gelişme, Monforts’un Endüstri 4.0 ve otomasyon alanında, en yeni ürünü Qualitex 800 kontrol sistemi ve Monforts teknolojilerinin akıllı telefonlar ve tablet cihazlarla uzaktan görselleştirilmesi için kullanılan Web-UI uygulaması gibi hayata geçirdiği ilerlemelerle ortak bir noktaya sahiptir.

Thermex E-control

Türkiye’nin önemli tekstil merkezlerinden Çerkezköy’de kurulan İstanbul Boyahanesi, daha önce mevcut olan eski bir boyahanenin sitesinde 2017 yılında kuruldu. Şirket, Türkiye’nin önde gelen toptancılarından biri olan, gündelik ve dış giyim kumaşta uzmanlaşmış Yılmaz Kumaşçılık ve gömlek ve takım elbise tekstil üreticisi Erika Kumaşçılık tarafından ortak bir girişim olarak kuruldu.

Kuruluşundan hemen sonra yeni şirketin ilk hamlesi, modern Monforts Thermex E-control devamlı boyama hattı sipariş etmekti.

“23 yaşındaki Monforts Montex germe kurutma makinasını ve miras aldığımız mevcut ekipmanları, sadece 300gsm ve üzeri ağırlıklara sahip ağır kumaş üretimi için kullanıyoruz.” diyen Taşkın sözlerine şu şekilde devam etti: “Yeni Thermex, 80 gsm kumaş ağırlığına inmemize izin veriyor. Elimizdeki eski ped boyama sistemi de çok zaman alıyor. Edindiğimiz Thermex, daha ağır kumaşlar için bu işlem sürelerini önemli ölçüde kısaltmamıza izin verirken aynı zamanda ürün teklifimizi de önemli ölçüde genişletmemizi sağladı. Seri, sonuçları anında görmemize ve reaktif ve dispers boyama arasında kolayca hareket etmemize olanak tanıyor.”dedi

Tasarruf

Fabrika müdürü Hakan Kaplan şu eklemelerde bulundu: “Kimyasallar ve enerji kullanımı açısından bir kıyaslama yapmamıza gerek bile yok. Thermex ‘in tasarrufları dikkate değer ve aynı zamanda çok daha uzun kumaş partileri yapmamızı sağlıyor.”

Thermex Econtrol serisi, 1.8 metre çalışma genişliğine sahiptir ve seçilmiş reaktif ve dispersiyon boyarmaddelerle pamuk ve polyester kumaşların tek banyoda sürekli boyanmasına olanak sağlar. Bunun yanı sıra seri, pamuk-polyester karışımlarını, indirgeyici ara temizleme olmadan işleyerek buharlayıcı ihtiyacını ortadan kaldırır.

Seri, geliştirilmiş yıkama ve kaynatma haslığı için indatren boya tenekelerini kullanımı veya son derece geniş renk efektleri yelpazesi elde etmek için reaktif boyalı pamuklu kumaşlarda ekstra boyama gibi diğer prosesler de gerçekleştirir.

Seri, Monforts’un boyama ve terbiye teknolojisinin Türkiye genelinde sorumluluğunu üstlenmek üzere Şubat 2016’da İstanbul merkezli kurulmuş olan Monforts’un ortağı Neotek Tekstil tarafından mevcut fabrika içinde çok dar bir alana kurulmuş ve görevlendirilmiştir.

Neotek, kuruluşundan bu yana kısa bir süre içinde, ülkede 50’den fazla Monforts ürün yelpazesini kurmuş ve yetkilendirmiştir.

Sürekli kalite

Neotek’in kurucusu Ahmet Kılıç: “Monforts Montex germe kurutma makinası, avantajları iyi belirlenmiş anahtar bir ürün bizim için. Monforts’un güvenilir elektronik kumanda teknolojisi ile müşteriler, sürekli yüksek kaliteye ulaşıyor. Elde edilen enerji tasarrufları ile müşterilerin aynı zamanda paradan tasarruf etmelerini ve güçlü olmalarını sağlayan bu makinalar, her durumda mevcut olan uzaktan kumanda ile daha az yedek parça ve daha az bakıma ihtiyaç duyuyor.” dedi

Kılıç, şu eklemelerde bulundu:“Monforts makinelerindeki parçaların tümü alanında birinci sınıftır. Türkiye’deki şirketlerin çoğunluğu ya bu makinelerin deneyimine sahip oldular ve markaya güveniyor ya da Monforts teknolojisini doğal bir seçenek haline getiren rakiplerinin belirlediği referansları göz önüne alıyorlar.”

Kemal Taşkın ise şu sözlerle memnuniyetlerini dile getirdi: “Monforts ve Neotek’ten bugüne kadar aldığımız hizmetten çok memnunuz ve işimizi genişlettikçe ileri teknolojilerine güvenmeye devam edeceğiz.”