Itema En Kapsamlı Dokuma Çözümlerini Techtextile Amerika’da Sergileyecek

Itema, 26 – 28 Şubat tarihleri arasında Techtextil North America 2019’da teknik kumaşlar dokuma alanında piyasadaki en kapsamlı dokuma çözümlerini sergileyecek.

Sınıfının en iyisi olan dokuma makinelerinin, yedek parçaların ve entegre hizmetlerin lider üreticisi Itema, 26 – 28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek Techtextil Kuzey Amerika’da (Stand 1335) Kuzey Carolina Raleigh Kongre Merkezi’nde olacak.

Merkezi Spartanburg, SC’de bulunan Itema Amerika, Inc., 2000 yılının başlarında ünlü iki dokuma makinesi üreticisi Sulze (1964’te ABD şubesi açılan şirket İsviçre’de 1834’de kuruldu) ve Somet (1982’de Somet of America bayisini açan şirket 1967’de İtalya’da kuruldu) şirketlerinin başarılı bir şekilde birleşmesi sonucunda kuruldu.

ABD pazarında uzun süredir varlığını sürdüren Itema, seçkin teknoloji sağlayıcılığı ve müşterine sunduğu destek ile birlikte güçlü bir duruşa ve aynı zamanda son derece güvenilir ve güçlü bir ortak olarak sağlam bir üne sahiptir.

Itema’nın müşteri desteği bölgede iyi tanınıyor ve şirket, müşterilerinin geniş tabanına son derece yetenekli ve deneyimli dokuma teknisyenleri ve tekstil uzmanları ile birlikte hızlı ve kişisel bir satış sonrası destek sağlayarak soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

Itema Amerika ekibi, Amerikalı müşterileri ile sürekli yan yana çalışıyor ve müşterilerine uzman tavsiyesi ve hizmeti, kesintisiz destek ve eşsiz özveri sunuyor.

Itema Amerika, kendi yerleşkesinde ve/veya müşteri tesislerinde kapsamlı eğitim kursları veriyor ve aynı zamanda şirket, elektronik ve makineye ait servis ve tamirlerin yanı sıra zamanında ve güvenilir yedek parça teslimatı ve yükseltme kitleri temin ediyor.

Son yıllarda Itema, teknik kumaşlardan hazır giyime, ev tekstili kumaşları ve bütün tekstil ürünlerine kadar şirketin ileri dokuma teknolojisi ve geniş uygulama yelpazesi, artan bir şekilde taktir edilerek Amerikan pazarındaki geleneksel liderliğini daha da güçlendirmiştir.

R9500 540cm

En yeni Itema makine modellerinden olan ve bugün ikinci neslinde daha önce hiç olmadığı kadar üstün enerji tasarrufu ve daha yüksek performans sunan rapier R9500 ve gerçek zamanlı doldurma eklentisine ve sınıfının en iyi hava tüketimine sahip olan Airjet A9500p, birçok ABD’li dokumacı için hızla tercih edilen makineler haline gelmiştir.

Hem müşterilerin memnuniyeti hem de Itema makinelerinin kurulu tabanı giderek artarak bu durum Itema için Amerikan pazarında son derece olumlu sonuçlar doğurmuştur. Nitekim, 2018’de Itema America, ABD pazarında herkesten daha fazla hava jetli dokuma makinesi satışı gerçekleştirdi.

Techtextil Kuzey Amerika etkiliği sırasında Itema Amerika ekibi, teknik kumaş dokumacıları için sunulan güçlü olanakları sergilemeye konsantre olacak. Itema, teknik tekstil üreticilerine teknik uygulamalar için bugün piyasadaki en kapsamlı portföy olan ilk üç atkı atma teknolojisini (Rapier, Airjet ve Projectile) sunacak.

Rapier R95002 makinesi, yakın tarihte en başarılı rapier tezgahlarından biri olarak biliniyor. OPW Hava Yastığı, Cam Elyaf, Cıvata Bezi dahil olmak üzere teknik uygulamalar için ayrı olarak tasarlanan özel versiyonların sürekli olarak piyasaya sürülmesi ve 540 cm’ye kadar geniş dokuma genişliği ve yeni ve gelişmiş cihazlarıyla, Itema tarafından üretilen R95002‘yı mükemmel kılıyor. Bu makine en iyi tek filamentli, çok filamentli, yüksek mukavemetli iplikler ve çoklu toplama kumaşlar dahil olmak üzere teknik tekstillerin tamamını örebilme kapasitesine sahip.

A9500

Spesifik teknik uygulamalarına bakarak piyasadaki en yenilikçi hava jeti dokuma makinesi Airjet A9500p, benzersiz performansları ve üstün tekstil verimliliği ile en yüksek verimliliği eşleştirerek yadsınamaz avantajlar sağlıyor. Makine özellikle medikal uygulamalar ve otomotiv kumaşlarda kayda değer referansları daha şimdiden topladı.

Itema A9500p, kardan mili olmayan bağımsız motorize jakar için önceden ayarlanmıştır ve belirli teknik tekstillerin (Airbag OPW gibi) hız sınırlaması olmadan dokunmasına olanak tanır.

Çok yüksek yoğunluklu kumaşların dokunması söz konusu olduğunda, A9500p, mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için özel cihazlarla özelleştirilmiştir. Makinenin temel bileşenleri, optimize makine kontrolü ve güvenilirliği sağlamak için güçlendirilirken, Itema patentli cihazlar daha düşük hava ve enerji tüketimi ve üstün tekstil verimi garanti eder.

P7300HP

Teknik kumaşlar, efsanevi ve benzersiz atıcı özelliği, atkı atma sisteminin benzersiz çok yönlülüğü ve güvenilirliği sayesinde P7300HP’nin uzmanlık alanıdır. Pozitif atkı geçişlerinin eşsiz benzersizliği, atkıyı yakalayan, hiçbir değişim olmadan onu doğrudan taşıyan ve eşsiz bir verimlilik sağlayan atıcı tarafından sürülen tek bir yerleştirmeden oluşur.

P7300HP, atıcı dokuma meraklılarından büyük ilgi görmeye devam ediyor ve en geniş kumaşları ( 655 cm’ye kadar dokuma genişliğine sahip ) ve dokuma kumaş, jeotekstil ve halı kaplama gibi yüksek özelliğe sahip malzemeleri dokumaya meraklı olanlar için yenilmez ve rakipsiz bir ölçüt oluşturuyor. Şerit ipliklerini dokumaya gelince, Itema’nın atıcı dokuma makinesi şu anda piyasada bulunan diğer tüm ekleme teknolojilerine kıyasla en yüksek performansı sağlamaktadır.