Kalite Pazarın Her Seviyesinde Önemlidir

USTER, elyaftan kumaşa kalite yönetimini anlayabilmek için çeşitli imkanlar sunuyor.

Tekstil pazarının iki ucunda seri üretilen emtia ürünlerinden, sadece en yüksek malzeme ve stil standartlarının uygulandığı “büyük marka” özelliklerine kadar aşırı kutuplaşma var. Elbette ki bu karşıtlıklar arasında, pek çok karmaşık katman barınıyor. Peki bütün bu boyutların ortak noktasında neler yer alıyor: İplik ve kumaş üreticilerinden gelen tutarlı kaliteye duyulan ihtiyaç. Günümüzün zorlu pazar ortamı, kalitenin sürdürülebilir bir rekabet avantajı olduğu anlamına geliyor ve USTER Technologies, bunu sağlamak için gereken teknik bilgi ve sistemlerin eşsiz kaynağını sunuyor.

CEO Thomas Nasiou şöyle açıklıyor: “USTER, geçtiğimiz yedi yıl boyunca tekstillerde kalitenin eş anlamlısı oldu. Bu sadece ‘Kaliteyi Düşün’ sloganı nedeniyle değildir. Kalite her gün yaptığımız her şeyin içinde. Ve bu sadece mühendislerimizi ve ürün geliştiricilerimizi değil, dünya çapında 600’den fazla çalışanı olan şirketimizin tüm personelini de kapsıyor.”

Mobil uygulama aracılığıyla kaliteli bilgi

Bu kalite bilgisine ilişkin gerçekten olumlu bir deneyime örnek, USTER teknolojistlerinin USTERIZED®’i yeniden sertifikalandırması için bir denetim yapmak üzere bir fabrikayı ziyaret ettiğinde ortaya çıktı. Fabrika, yatırımlarından en iyi şekilde faydalanmanın yanı sıra, prosesleri tutarlı ve maksimum değerde netleştirmelerine yardımcı olan uzmanlıklarından ve tavsiyelerinden memnuniyet duydu.

USTER servis teknisyenleri, ayrıca bir bilgi fonu sağlıyor ve müşterilerin USTER ekipmanlarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak için bakım ipuçlarını da iletiyor. USTER müşterilerine özel olarak direkt hat teknik bilgisine kadar yararlanmalarını sağlamaktan memnuniyet duyuyor.

USTER® NEWS BULLETIN – Türkçe

Sadece USTER müşterilere sunulmayan bu olanak, teknik kitaplarda olduğu gibi USTER® NEWS BULLETINS aracılığıyla da gerçekleşebiliyor. Erişimine açık olan bu bültenler ile ilgilenen herkesin USTER deneyimi ve bilgisine ulaşması mümkün oluyor. Örneğin, USTER® NEWS BULLETIN No. 50, “bir iplikhanedeki kaliteyi göz önünde bulundurarak yönetmeye” odaklanıyor (www.uster.com/unb50). Bültenler, temel kalite göstergelerini ve kontrol noktalarının net görselleştirmelerini ve listeleri sağlamanın yanı sıra, proses optimizasyonu için öngörüleri ve önerileriyle iplik üretiminin tüm aşamalarında okuyuculara yol gösteriyor.

Son basım olan USTER® NEWS BULLETIN No. 51 (www.uster.com/unb51), USTER® STATISTICS 2018’in piyasaya sürülmesiyle birlikte yayımlandı. Son basım, değişikliklerin ve trend analizlerinin önerilen nedenleriyle USTER® STATISTICS’in önceki sayısından bu yana yapılan değişiklikleri vurguluyor. Diğer bölümler USTER® STATISTICS 2018’in yeni özelliklerini tanıtıyor ve kullanımı okuyucular için pratik yollarla açıklıyor.

Artık USTER uzmanlığı, akıllı telefonlar ve mobil cihazlar üzerindeki bir uygulama üzerinden de edinilebiliyor. USTER® INSIGHTS adlı uygulama ile ürün bilgilerine, tekstil bilgilerine ve kurumsal haberlere her an, her yerde erişim sağlanabiliyor. Tekstil kalitesine ilgi duyan herkes, normal uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirebiliyor.

Pratik faydalar için kalite bilgisi

İlk USTER® STATISTICS için ilham kaynağı, 1950’nin başlarında iplikçilerin kendi ipliklerinin ve diğer iplikçilerin kalitesi hakkında bilgi sahibi olmak istemesiydi. 1957 yılında iki sayfalık bir liste olarak başlayan bu bülten, günümüzde dünya pazarlarında tekstil ürünlerinin kalite güvencesi içinde alım satımının temeli olan eşsiz global kıyaslama aracı haline geldi. Bülten, elyaf, iplik ve kumaş sektöründeki herhangi bir profesyonel fayda sağlayabilir, çünkü içerikteki kıyaslamalar tekstil zincirindeki mükemmel kalite göstermektedir. USTER® STATISTICS (USP ™) yüzde rakamları % 5,% 25,% 50,% 75 ve % 95 seviyelerinin parametrelerini gösterir. İpliğin kalite seviyesini bilmek, üretimi, daha fazla optimum kullanımı ve değer için önemlidir.

En son sürüm, endüstrinin mobil gereksinimlerini karşılayan bir uygulama olarak mevcuttur. Uygulamanın bilgi tabanı – 11 dilde – internet bağlantısı olmasa bile, her zaman hızlı bir şekilde erişilebiliyor. USTER® NEWS BULLETINS, ayrıca birkaç dile çevrilerek bilginin olabildiğince geniş bir şekilde erişilebilir olmasını sağlıyor.

USTER® STATISTICS topluluğuna katılmak isteyen herkes için USTER, YouTube kanalında yeni başlayanlar için USTER® STATISTICS eğitim videoları yükledi.

Doğru düşünce yapısı ile başlayarak

USTER, müşterileri ile sürdürülebilir ürün ve proses optimizasyonu arayışında olduğu için Thomas Nasiou şu sözler ile ortak bir düşünce yapısının önemini vurguluyor:” Uster Teknolojileri, tekstil kalitesi ölçümü, yönetim sistemleri ve hizmetleri konusunda lider bir tedarikçidir. Bu bizim tutkumuz. Tekstil dünyasının, kaliteyi bir başarı faktör olarak algılamasını istiyoruz.”

Herkes için kalite bilincinin başlangıç noktası, yararlı olabileceği birçok farklı yolun bilgisine sahip olmaktır. USTER, bu yolda ilk adımı atmak için bir dizi farklı araç ve know-how kaynağıyla, kalite yönetimine girmeyi kolaylaştırıyor, gerisi doğal olarak yerine oturuyor.

“Techtextil veya ITMA gibi etkinliklerde USTER uzmanlarıyla tanışmak iyi bir başlangıç olabilir.” Diyen Nasiou, sözlerine şu eklemeler yaptı: “Ziyaretçiler, yaşayabilecekleri tüm zorluklarda bizi her şekilde rahatsız edebilirler! Bu esnada, farklı USTER bilgi kanalları herhangi bir bilgi ihtiyacına hizmet etmeli.”

Techtextil 2019, Frankfurt, Almanya (14-17 Mayıs arası): Salon 3.0, Stand D05.

ITMA 2019, Barselona, İspanya (20 – 26 Haziran): eğirme bölümü, Salon 6, Stand D201; ve kumaş incelemesi, Salon 4, Stand D103