Kalite ve Kazanç İçin Otomatik Kontrol ve Tesislerde Kanıtlanmış Ayrıcalıklar

Teknik tekstil üreticileri, USTER® EVS kumaş denetleme sistemleriyle pratik kazançlar sağladıklarını raporladılar.

Teknik tekstiller, tüm endüstrinin kaliteye en duyarlı sektörüdür ve uzmanlık ve performansın nihai kullanımları için birçok ürün, bu ihtiyacın en üst seviyesindedir. Kumaş üreticileri, temel kontrol ve kalite güvenliği için müşterilerinin ihtiyaç duydukları kalitede üretimleri tahmin etme ihtimalini ortadan kaldıran, üst teknolojik çözümlere ihtiyaç duyuyor. USTER® EVS otomatik kumaş denetim sistemleri, dünya çapında sayısız kurulumda kanıtlanmıştır ve önümüzdeki Techtextil Fuarı’nda muazzam avantajları ile birlikte yer alacaktır.

Otomatik görsel kumaş denetimi, çok çeşitli teknik tekstiller ve performans kıyafetleri için kaliteyi optimize etmede önemli bir kazançtır. Mimarlık, otomotiv, inşaat, risk koruması, tıp, havacılık ve uzay alanındaki uygulamalar en katı kalite kriterlerinden bazılarına sahiptir. Ayrıca mobilyalar, sporlar ve fonksiyonel giysiler için kullanılan kumaşlar, büyük markaların itibarlarını korumak ve müşteri beklentilerini karşılamak için ihtiyaç duyulan mükemmel standartlara uymalıdır.

Tüm kumaş üreticileri, müşterilerinin beklediği kaliteyi sağlamayı ve ayrıca kendi verimliliklerini ve kazançlarını korumak için ıskartaya çıkan ve defolu olan malları en aza indirmeyi amaçlar. Farklı kumaş üretimi ve terbiye prosesleri, kumaş hatalarının ortaya çıkması için birçok fırsat sunmaktadır. Bu noktada USTER’in otomatik kumaş denetim sistemi, üretim aşamalarının zorluğuna bakmaksızın kaliteyi kontrol altına almaktadır. Yanılabilir insan yargısı ve değişen seviyelerde operasyonel yetenek ve tecrübeler, tutarlı ve güvenilir kalitede ürün üretimi için artık kritik bir önemde değildir. Buna nazaran hassas otomatik kalite kontrolleri üretimin ayrılmaz bir parçası olmaktadır.

USTER® EVS Q-BAR ile ilk aşama kontrolü, üretimden sonra manuel inceleme ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. USTER® EVS FABRIQ VISION, orta ve son kontroller sırasında otomatik kontrol kullanılarak güvenilir izleme sağlamaktadır. Sistem, kanıtlanmış yüksek hata tespit oranı ve gözle görülür herhangi bir hatayı yakalama kabiliyeti ile beraber optimize edilmiş kumaş sınıflandırmaları, üreticiyi istenmeyen hasarlardan korur.

Boyalı kumaşlar, renk homojenliği için özel ekstra zorluk oluşturur. USTER® EVS FABRIQ SHADE, laboratuar testleri için kumaş örneklerini kesmeyi gerektirmediğinden, rengin kritik olduğu hemen hemen her işlemde sıralı renk değişimini izleyen bir çözüme sahiptir.

USTER® EVS FABRIQ VISION

Optimize edilen kazanç

Otomatik kumaş denetimi, optimum kalite elde etmenin, normalin altında ve ıskartaya çıkmış kumaşları azaltmanın ve kumaş verimini üst düzeye çıkarmanın etkili bir yoludur. USTER® EVS FABRIQ VISION ve USTER® EVS FABRIQ SHADE’in kesim optimizasyon yazılım modülü, ayarlara göre kumaş verimini optimize eder. Sistem, denetleme sırasında kumaştaki kusurları işaretleyerek çalışır.

Her kusurun konumu, kesim masasını tam olarak doğru yerde durdurarak hatasız kesim garantisi veren Optimize Edilmiş Kesim Kontrolü (OCC) ile senkronize edilir. OCC ayrıca, işlemi daha verimli hale getiren operatörün işlem yapması gereken hataları tanımlayabilir ve vurgulayabilir.

Tüm üretimi denetlemek, hataları incelemek, reddetmek veya kabul etmek için yalnızca bir operatöre ihtiyaç vardır. Sistem zamanla gereksiz alarmları azaltarak kendi kendine öğreniyor. Operatör, arıza raporuyla birlikte kumaş rulosunu, arızaların gerektiği şekilde işaretlenebileceği, düzeltilebileceği veya kaldırılabileceği kesim istasyonuna gönderir. Operatörün kumaşı incelemekten ziyade sadece rulo işlemlerini yönetmesi gerekir. Bu prosese zaman kazandırmaktadır.

Kanıtlanmış Sonuçlar

USTER® EVS otomatik kumaş kontrol teknolojisi, alanında 25 yılı aşkın öncü gelişim için kurulmuştur. Günümüzde, dünya genelinde çok çeşitli tekstil segmentlerinde 1.000’den fazla tesis, maliyet tasarrufu ve pazardaki rekabet gücünün anahtarı olarak bu teknolojiyi tercih etmektedir.

USTER® EVS müşterileri, şu anda günde 60 milyon metreden fazla kumaşı bu teknolojiyle kontrol etmektedir. Doksanlı yılların ortasında EVS hatları kuran birçok şirket, otomatik kumaş denetleme sistemlerini USTER® EVS FABRIQ VISION ve USTER® EVS FABRIQ SHADE ile yükseltmiştir.

Bazı kullanıcılar, sistemlerin büyük yararları hakkında değerli geri bildirimlerde bulunmuştur. Bir Alman kumaş terbiyecisi, USTER® EVS FABRIQ VISION’ın kurulumundan sonraki ilk altı ayda, tek bir müşteri talebi olmadan 1,2 milyon metre kumaş üretebildiğini bildirmiştir. Koruyucu giysiler konusunda Avrupa lideri olan bir başka firma, 2017 yılında iki adet USTER® EVS FABRIQ VISION ve USTER® EVS FABRIQ SHADE sistemi satın almıştır. Şirket, talepleri küçültmenin yanı sıra 14 operatörü kurtararak işgücü maliyetlerini düşürmeyi de başarmıştır.

Bir İtalyan müşterisi, manuel inceleme yerine, USTER®’in otomatik kesme ve paketleme makineleri ile USTER® EVS FABRIQ VISION ve USTER® EVS FABRIQ SHADE’i yan yana kurmuştur. Bu değişiklik ile üç yıl içinde firma, kalite düşüklüğü ve ıskarta mallarda % 3’ten daha fazla azalma yaşamıştır.

Daha fazla ayrıntı ve kişisel gereklilikleri tartışmak için, ilgili kişiler Techtextil’de USTER® uzmanları ile görüşebilirler. Kumaş üreticileri ve terbiyeciler, 14-15 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Frankurt kentinde düzenlenecek olan fuarda, kumaş denetlemesi ile ilgili her türlü sorunun cevabını stant sorumlularından öğrenebilecek. USTER® EVS Q-BAR’ın yanı sıra USTER® EVS kumaş denetleme ailesinin diğer üyeleri de fuarda yer alacaktır. USTER’i,  Alman temsilcisi Elmatex ile birlikte Salon 3.0’daki D05 numaralı stantta ziyaret edebilirsiniz.