Kalite Yönetiminde Kesintisiz İnovasyon

USTER,  QUANTUM 3 iplik temizleyicisinin onuncu doğum günü kutluyor. 

On yıl önce, iplik temizleme teknolojisinde çığır açan bir yenilik gerçekleş gibi görünüyordu. Ancak bu sadece bir başlangıçtı ve USTER’in dünya lideri QUANTUM 3 serisine olan tutkusu büyümeyi hiç bırakmadı. İplikçilere, her biri sarımdaki kalite kontrolünden ‘akıllı’ temizleme, kirlilik kontrolüne, işletme optimizasyonu ve hatta hataların kaynaktan meydana gelmesini önlemeye kadar olasılıkları genişletmek için büyük bir adım olan bir dizi etkileyici gelişme sunuldu.

“Akıllı Temizleme Teknolojisine sahip USTER® QUANTUM 3”, USTER’in üçüncü nesil iplik temizleyicilerini piyasaya sürdüğü 2010 yılındaki manşet oldu. O dönem ile ilgili olarak USTER iplik temizleme ürün müdürü Sivakumar Narayanan, “İplik Gövdesi konseptine dayalı otomatik temizleme limiti önerileriyle ilk iplik temizleyiciyi tanıtmak benim için heyecan verici bir zamandı” dedi.

Güçlü işleme elektroniği, sistemin beklenen ve tolere edilebilir doğal varyasyonlarıyla “normal” ipliğin ana hatları olan tüm iplik gövdesini göstermesini mümkün kılıyor. O zamandan beri, İplik Gövdesi terimi endüstride iyi bilinen ve kolayca anlaşılan bir tanımlayıcı haline geldi. Günümüzde, eğirme uzmanları, sınıflandırma matrisinin temel bir unsuru olarak, değişken koyu yeşil bir çerçeve içinde tanıdık yeşil ok ucu sembolünü kolayca öngörebiliyor.

Sürekli gelişim

Uster bu yıl, USTER® QUANTUM 3’ün 10. yıl dönümünü kutluyor. Bu kutlamanın öne çıkan özelliği USTER® QUANTUM 3’ün yalnızca en çok satan üçüncü nesil temizleme sistemi olmasıyla değil aynı zamanda son on yıl boyunca sürekli olarak daha fazla gelişmesidir. Kalite güvence teknolojisindeki çığır açan ilerleme artık tekstil üreticilerinin USTER® QUANTUM 3 ile birkaç faydalı ekstradan faydalanarak üretim verimliliğini optimize etmelerine ve maliyetleri sürekli olarak azaltmalarına olanak sağlıyor. Örneğin Akıllı Temizleme Teknolojisinin geliştirilmesi, kalite odaklı eğirme tesisleri için vazgeçilmez bir araç sağlayan büyük bir sıçrama olmuştur.

Yeni iplik temizleyici birçok yönden bir oyun değiştiriciydi: koşu ipliği hakkında gereken her şeyi sadece iki dakika içinde ‘öğreniyor’, ardından – yerleşik USTER know-how’ı kullanarak – gerekli kalite seviyesine ulaşmak için uygun temizleme limitleri öneriyor. Bu, aynı güvenilir kalite seviyesinin, bitkisel madde veya polipropilen için kontaminasyon kontrolü ile elde edildiği anlamına geliyor. Her sorun, periyodik hatalar gibi ciddi sorunlar için bile güvenilir bir temizleme çözümü ile çözülebiliyor.

Bu son derece sofistike ‘temeller’ oluşturulduktan sonra, USTER® QUANTUM 3 gelişimi, trendle ilgili kalite kontrolüyle ilgili zorluklara odaklandı ve 2015’te iki benzersiz özellik getirdi. Daha iyi kumaş kalitesi için artık renkte ve renkli ipliklerde gölgedeki düzensizlikler tespit edilip giderilebiliyordu. Ve Çekirdek İplik Temizleme özelliği, iç elastan bileşeninin eksik veya merkez dışı olduğu bu ipliklerin kusurlu bölümleri yoluyla kumaşın reddedilme riskini etkili bir şekilde ortadan kaldırmıştı.

“Yetişkin” bir iş ortağı

Geliştirilmede devem edilen teknoloji olarak USTER® QUANTUM 3, çok yönlü üretim optimizasyonunda önemli bir rol oynamaya hazırdı. İplik temizleyici veriler, mümkün olan en iyi karlılık için kalite ve maliyetin dengelenmesini sağlıyor ve bu, tam olarak kontrol edilen kirlilik seviyelerine sahip Toplam Kirlilik Kontrolü elde etmek için USTER® JOSSI VISION SHIELD’in verileri ile birleştiriliyor. USTER’in Pazarlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı olan Sivakumar Narayanan konu ile ilgili olarak, “Müşterilerimiz ipliklerde kalan kirleticileri mümkün olan en düşük maliyetle yönetmek için entegre çözüme değer veriyorlar” diyor.

Sistemlerin ortaklığını daha da genişleten iplik temizleyiciler, Ring Eğirme Optimizasyonu Değer Modülünü oluşturmak için USTER® SENTINEL’in verileriyle bağlantı kurabiliyor. Bu iplik üretiminde en maliyetli aşamada optimizasyon potansiyeli sunuyor. İlk kez, üreticiler tek bir sistemde halka kalitesi verilerini ve sargı kalitesi verilerini akıllı bir şekilde ilişkilendirebiliyor. Akıllı uyarılar, ring iplik makinalarındaki sapmaları veya bağıl nem ve sıcaklık gibi temel koşullardaki değişiklikleri rapor eder.

Daha akılı önleyici

Yine de tatmin olmayan USTER ürün geliştiricileri, ‘akıllı’ iplik temizleme ‘önleyici’ iplik temizleme haline getirmek istedi. USTER® QUANTUM 3 ve USTER® SENTINEL’in kombinasyonu, ring iplik eğirme optimizasyon sistemi Fitil Durdurma özelliğiyle donatıldığında standart dışı kaliteli ipliğin kaynağında üretilmesini durduran kaliteli bir güvenlik aracı oluşturur. USTER® ROVING STOP, iplik temizleyicinin sarımda yaptığı gibi ring iplik eğirme makinesinin etkin bir işlevi haline gelir.

Uygun şekilde adlandırılmış USTER® RSO 3D, her bir iş mili konumu için ayrı kopya kalitesi verileri sağlayarak üçüncü bir boyut daha ekliyor. Ring iplik eğirme çerçevesi boyunca kaliteli haritalama, optimizasyon potansiyelini en üst düzeye çıkarırken, eğirme ve sarımda önleyici ölçümler yapılabiliyor. USTER® QUANTUM 3 ve USTER® SENTINEL arasındaki çift yönlü değişim ve analiz sayesinde hammadde israfı ve daha net kesimler hem önleyici hem de otomatik olarak yönetilebiliyor. Bu avantaj USTER® QUANTUM EXPERT ve Spin Inspector ile Muratec QPRO EX / FPRO EX kullanılarak sağlanıyor. Böylece USTER® RSO 3D sistemi, proses optimizasyonu ve izlenebilirliğinin nihai hedeflerine ulaşabiliyor.

Oswald Baldischwieler

USTER’de Yeni Tekstil Teknolojisi Başkanı

Uster Technologies, Oswald Baldischwieler’in Nisan ayında Tekstil Teknolojisi Bölüm Başkanı ve İcra Komitesi üyesi olarak yeni görevine başladığını duyurdu.

Deneyimli bir tekstil teknolojisi uzmanı ve yöneticisi olan Baldischwieler, tüm kariyerini tekstil endüstrisinin geliştirilmesine ve tanıtımına adanmış. Alman tekstil üreticisi Lauffenmühle’de İşletme Müdürü ve iplik fabrikası Hermann Bühler’de Teknik Direktör ve Operasyon Direktörü olarak çalışan Baldischwieler, 2017 yılında Uster Technologies’e katıldı.

Baldischwieler, hat İçi Proses Kontrol Ürün Müdürü olarak USTER portföyünün büyük bir kısmından sorumlu oldu. Baldischwieler, “Geçtiğimiz üç yıl, Uster Technologies’i bir şirket olarak tanımak, sistemleri ve çözümleri tanımak ve muazzam bilgi ve hizmet kapasitelerini takdir etmek benim için büyük bir fırsat oldu” dedi.

Müşteri hizmetleri ve destek

USTER için katma değerli hizmetlergeliştirmek şirket felsefesinin temel bir parçasıdır diyen Baldischwieler, “İş, sadece büyük yenilikçi ürünler geliştirerek tamamlanmış değil. Müşterilerimizin bu teknolojileri etkili ve verimli bir şekilde kullanmayı öğrendiklerinden emin olmalıyız ”diyor.

Uster Technologies, müşterilerine ve ortaklarına çok çeşitli tekstil hizmetleri ve desteği sunuyor. Bu desteklere şirketin USTER® STATISTICS global kriterleri, laboratuvar test hizmetleri ve tekstil eğitim ve danışmanlık programları dahildir. 50’den fazla tekstil mühendisinden oluşan dünya çapında bir ekip, 200’den fazla servis mühendisiyle birlikte, firma 75 ülkede 4.500 müşteriyle (müşteri sahalarında veya USTER laboratuvarlarında çalışarak) eğitim yapıyor, testler yapıyor ve uygulama bilgisi sağlıyor.

Uster Technologies Genel Müdürü Thomas Nasiou, “USTER için Oswald Baldischwieler kadar deneyimli biriyle Tekstil Teknolojisi Başkanı olarak çalışmak büyük bir zevk ve eşsiz bir fırsat” diyor ve ekliyor, “Tekstil Teknolojimiz, USTER’in temel bir öğesidir ve tüm tekstil teknik bilgimizin nereden geldiği ve müşterilerimizin takdir ettikleri özel desteği aldığı yerdir.