Kaplamaya Modüler bir Yaklaşım

Tek bir kaynak üzerinden tamamen entegre kaplama hatları sunan tek üretici Monforts, en yeni kaplama başlıklarını maksimum fayda sağlamak amacıyla şirketin kurutma teknolojisine uyarladı.

Monforts eşi görülmemiş serisi ile endüstriyel texCoat ve Allround kaplama üniteleri için çok fonksiyonlu kaplama başlıkları sunuyor.

TexCoat modülleri yeni hatlara entegre edilebilir veya mevcut modellere uyarlanabilir. Allrounder Monforts ise sonlandırma serisine tamamen entegre olacak şekilde tasarlanmış eksiksiz bir sistemdir.

Kaplama başlık modüllerinde şunlar mevcuttur:

  • Ekran görüntüsü. Rotasyon film baskısı için kaplama başlığı, tek renk desenleri uygulamak, düşük sıvı penetrasyonu ile 3D efektler elde etmek, 10-100 gsm arasında eklenti ve 2,500-8,000 mPas arasındaki formül akma direnci elde etmek için dokuma, örme ve nonwoven kumaşlar için uygundur. Aynı zamanda, denim desenli kumaşlar için de çok kullanılmaktadır.
  • Manyetik silindir kaplaması. Bu kaplama başlığı ile düşük penetrasyonlu laka kaplama, pigment boyama, 10-80 gsm arasında ve 1,000 ila 6.000 mPas direnç aralığı içinde eklenmiş kumaşlara fonksiyonel kaplamalar eklemek için gerçekleştirilebilir. Yine bu kaplama başlığı ile dokuma, örme ve dokumasız kumaşlara eşit olarak başarılı bir şekilde muamele edilebilir.
  • Bıçak kaplaması. Kumaşlara köpüklerin tek taraflı olarak uygulanması için ve kumaşları suya, diğer sıvılara ve gazlara karşı korumak veya alternatif olarak nefes alabilir kaplamaların eklenmesi için bıçak kaplaması kullanılır. Tasarım malzemeleri için köpük laminasyon ve kaplamalar da bıçak yöntemi ile uygulanabilir. Köpük kaplama, oldukça etkili karartma kumaşlarının üretimi için özellikle uygundur.

Bıçak kaplaması için iki ayrı modül mevcuttur:

  • 3,500-12.000 mPas arası akma direnci ve 10-150 gr. arası eklentileri kaplamaya yarayan bıçak sistemi. Bu başlık ile 50 m / dk’ya kadar bir kaplama hızı elde edilebilir.
  • 3,000-35.000 mPas arasında kaplamanın akma direnci ve 20-1,500 gsm arasında geniş bir ekleme aralığında çalışmak için silindir bıçak kaplama başlığı. Malzeme ve kaplamaya bağlı olarak, bu ünite ile 120 m / dak’ya kadar yüksek hızlar mümkündür.

Şirketin Teknik Tekstiller Müdürü Jürgen Hanel şunları söyledi:

“Sistemimiz, kaplama ünitesinden kepçeye kadar en kısa kumaş yoluna sahiptir. Bu şekilde tüm kaplama uygulama sistemlerine sahibiz. Bu seçeneklerin tümü, Avrupa’da tek bir kaynaktan mühendislik ve imalat ile daha geniş imkanlarıyla bizde bulunuyor.“

Hızlı değişiklikler

Allround kaplama ünitelerinde, modüler kaplama başlıkları ünitenin yanından özel olarak tasarlanmış bir alt takım ile hızlı ve kolay bir şekilde değiştirilebilir ve farklı uygulamalara kolayca adapte edilebilir.

Montex Allround, seçilen kaplama başlığı ile birlikte bir yük hücresi, bir yayma birimi ve bir çekme cihazından oluşur. Çok az kirlenmiş web yolu boyunca alt özdekin gerilimsiz kaplanmasını ve kurutucuya girmeden önce çok kısa “açık” kaplama süresine izin verir, böylece kirlenme şansı çok daha azdır. Kaplama başlığı ile germe girişi arasındaki en kısa mesafe, en yüksek kalitede kaplama sonuçlarını sağlar.

Toz dağıtımı ve püskürtülmesi için diğer özel modüller de mevcuttur ve organik çözücülerle muamele edilmiş kumaşların işlenmesi sırasında ünite özel bir muhafaza ile kapatılabilir.

Organik çözücüler

Jürgen Hanel, “Organik çözücülerle çalışmanın getirdiği bir titizlik vardır. Zaten yaygın olarak kullanılan plastik filmlerde olduğu gibi tekstil alt tabakalarını kaplamak da zor değil. Özellikle tıbbi ve filtreleme gibi alanlarda, tamamen yeni ürünleri keşfetmek ve geliştirmek için şirketlere birçok olanak sunuyoruz.” Diye açıklıyor.

“Yine de mühendislerimiz oldukça kontrollü ve kapsayıcı bir ortama ihtiyaç duyuyorlar. Almanya, Mönchengladbach’daki merkezimizde bulunan İleri Teknoloji Merkezi ATC) gerekli denemeler gerçekleştirmek için mevcut olan teknik tekstiller hattını kurarken önemli bir nokta.”