Karl Mayer HKS 3-M’yi Brezilya’da Gösterecek

Brezilya Tekstil Endüstrisi Fuarı Febratex, 16. kez 21-24 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Önde gelen tekstil makineleri, Blumenau’daki (SC) Alman Köy Parkı’nda ziyaretçilere açık olacak ve tüm küresel üretim zincirinde yenilikler sergilenecek. KARL MAYER dahil olmak üzere 2.400’den fazla ulusal ve uluslararası şirket tekstil makinelerini fuarda katılımcılarla buluşturacak.

Karl Mayer, Warter Örme İş Birimi’ni, bölgesel temsilcisi MBR – Máquinas Têxteis Bernhard e Rampani’nin 67/68/81/82 numaralı 1. caddesindeki standında sergileyecek. İlk yüksek hızlı triko makinelerinden biri olan HKS 3-M, 130” çalışma genişliğine ve KAMCOS® 2 bilgisayar platformuna sahip olacak.

Çözgü Hazırlama İş Birimi, Warp ışınları üretmek için çeşitli makine ve ekipmanlarla üretilebilen ürünleriyle aynı zamanda Febratex 2018’de bilgilendirme standında sergilenecek.

Ülkeye özgü makinelerle puanlama noktaları

KARL MAYER için Brezilya, uzun geleneğe sahip bir pazardır. Birçok küçük çözgülü örme şirketi burada yer almaktadır. Şirketlerin dikey üretim stratejileri ve yatırım yapmaya istekli olmaları sayesinde, konumları giderek daha iyi bir yere gelmektedir ve şirketler büyük markaların yanında yer almaktadırlar.

KARL MAYER’in Bölge Satış Müdürü Nelson Da Cruz, “Sunduğumuz ürün çeşitliliğini artırmak için daha küçük müşterilere hitap etmek istiyoruz” diyor. Ulusal korumacı politikalar sonucunda, Brezilya çözgü örme şirketlerinde üretilen ürünlerin çoğu iç pazarda satılmaktadır. Bu sebeplerle 2015’ten beri piyasada durgunluk yaşanıyor, ancak bu durumun yavaş yavaş azalmaya başlandığı görünüyor.

Nelson Da Cruz, “Yakın gelecekte bir toparlanma umuyoruz” dedi. Şirketin beklentileri, son birkaç ay içinde triko makineleri için verilen sipariş sayısı ile destekleniyor. Satış Müdürü, müşterilere yeni iş fırsatları sunulabilmesi için pazarın daha iyi anlaşılmasını umuyor.

Nelson Da Cruz, “Niş sektörleri için ürünler tedarik etmeli ve bu ülkenin özel gereksinimlerini karşılamalıyız” diye açıklıyor. Yerli üreticiler kitlesel üretime odaklanmadıkları için yenilikçi öncüler de olamıyorlar. Bunun yerine, zaten iyi kurulmuş ve güçlü bir rekabetin olmadığı alanlarda eğilimleri takip etme eğilimindeler.

KARL MAYER, aynı zamanda Febratex’de atkı örme firmalarının sergilerini de hedefliyor. Şirket, Blumenau’da, HKS 3-M spor giyiminde kullanılmak üzere streç fileto üretmek için elastan işleyecek. Bu ürün ve makinenin performansı, atkı kumaş örme üreticilerine çekici ve alternatif bir teknoloji sunmak için tasarlanmış.