Rieter Çin’deki Patent Çekişmesini Kazandı

Şirket, Rieter patentlerini ihlal eden veya ürünleri veya makinelerini tasarlayan ve kopyalayan şirketlere karşı tutarlı önlemler alıyor.

Rieter, inovasyonlarını ve ürünlerini patentler ve tescilli tasarımlarla koruyor. Şirket, patent ve tasarım ihlallerine karşı tutarlı önlemler alıyor. 2020 Temmuz ortasında, hukuki bir ihtilaf olan Çin Halk Cumhuriyeti Şangay Fikri Mülkiyet Mahkemesi, Rieter Ingolstadt GmbH (Almanya) lehine karar verdi.

Rieter makineleri, benzersiz tasarımın yanı sıra olağanüstü kalite, yüksek operasyonel güvenlik, mükemmel performans ve kullanıcı dostu olma özelliği taşıyor. Bu özelliklerden yararlanmak için şirketin rakipleri başarılı Rieter makine konseptlerini kopyalayabiliyor ve hatta imrenilen Rieter tasarımını benimsiyorlar.

Rieter, inovasyonlarını patentleyip tescilli tasarımlarla korumaya önem veriyor. Şirket, Rieter patentlerini ihlal eden veya ürünleri veya makinelerini tasarlayan ve kopyalayan şirketlere karşı tutarlı önlemler alıyor. 2018 yılında Rieter, Shenyang Hongda Textile Machinery Co., Ltd. tarafından çift kafalı cer makinelerine ilişkin tasarım ihlallerini tescil ettirdi ve Çinli şirket aleyhine dava açmaya karar verdi.

Temmuz 2020’nin ortalarında, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Şangay Fikri Mülkiyet Mahkemesi, Shenyang Hongda Textile Machinery Co., Ltd.’nin çift kafalı cer makineleri JWF1316 ve JWF1316T, ilgili tasarım patentine benzer ve koruma kapsamına girdiğini belirledi. Sanık Shenyang Hongda Textile Machinery Co., Ltd., mali kayıp ve masraflarından dolayı davacı Rieter Ingolstadt GmbH’ye tazminat ödemeye mahkum edildi.