VDMA 2018/2019 Yıllarına Dair Değerlendirmelerde Bulundu

Tekstil makineleri endüstrisinin karşılaştığı zorluklar 2019’da devam edecek.

Siyasi ve ekonomik çerçeve koşulları kötüleşti, önemli pazarlarda gelen siparişlerin tahmin edilmesi bu süreçte zorlaştı. Şimdiye kadar daha az odaklanmış olan piyasalar, daha yoğun olarak gözlemlenmeli ve üzerinde daha fazla çalışılmalıdır. Dijitalleşme, iş süreçlerinin ve modellerinin tasarımları ile bütünleşmelidir. Aynı zamanda, hem akademik hem de endüstriyel alanda, genç personellerin işe alınması ve işte tutulması şirketler için kalıcı bir görev haline gelmektedir.

ITMA ASIA, 2018’de sektörün en önemli pazarlama ve satış etkinliği oldu. Her ne kadar Çin’de de olsa, birçok segmentte düşüş gösteren bir talep ortamı oluştu. Yine de gerçekleştirilen bir VDMA anketinde, katılımcıların % 74’ü ziyaretçilerin sayısını kendi lehlerine “tatmin edici” ve “çok iyi” olarak derecelendirdi. Çin dışından gelen ziyaretçilerle yapılan görüşmelerin kalitesi daha da olumlu değerlendirildi. Üyeler, özellikle basın toplantısı ve derneğin yarı zamanlı akşam görüşmelerinde, tanıtım, ağ oluşturma ve değişim için VDMA tekliflerinden yararlandı.

ITMA 2019, ziyaretçilere endüstrinin tüm yenilik çeşitliliği hakkında en iyi bilgileri sunacaktır. Bu hedef doğrultusunda, VDMA tarafından yönetilen bir grup uzman, 2007 yılında başlatılan Araştırma ve Eğitim Alanı “ITMA İnovasyon Laboratuvarı” nda çeşitli yenilikler geliştirmektedir.

  • Yenilikçi Hammadde ve Üretim Teknolojisi
  • Otomasyon ve Dijitalleştirme Üzerinden Stratejik İş İnovasyonu
  • Teknik Tekstillerde Yenilikler ve Üretim Teknolojisi
  • Sirküler Ekonomide Sürdürülebilir Tekstil ve Konfeksiyon İmalatı

Tekstil girişimcileri için bu dört stratejik konu, Speakers Corner’daki önemli uzmanlar tarafından ele alınacak. ITMA İnovasyon Laboratuvarı’nın yaklaşımı, katılımcıların kendi yenilikçi teknolojilerini kapsayan ve sanal çerçevede sunulan “ITMA İnovasyon Video Gösterisi”ni de içeriyor.

2017 yılında, ortak tekstil araştırması, milyonlarca Avro tutarındaki proje fonlarını artırabilmiştir. 82 proje başlamış ve Alman tekstil enstitülerinde 161 proje çalışmaktadır. Tekstil, ortak endüstriyel araştırmalar yürüten sanayilerin ön cephesi olmaya devam ediyor.

FKT yeni yeteneklerin işe alınması konusunda uzun mesafeli bir koşucudur. Diğer teknoloji sektörlerinden rekabet şiddetlidir. VDMA’nın Walter Reiners Vakfı, önümüzdeki yıl, gençleri işe almaya çalışan, denenmiş ve test edilmiş araç gereçlerle devam edecek ve aynı zamanda, mühendislerin Endüstri 4.0 görevleriyle ilgili olarak ne kadar hevesli olabileceği sorusuna, yeni bir zemin oluşturarak üye firmalarla birlikte cevaplar geliştiriyor. VDMA bir kez daha öğrencilere Barselona’daki ITMA’da, gezi grubunun bir parçası olarak, önde gelen bu ticaret fuarını, ziyaret etme fırsatı sunacaktır.

Nisan ayında, Vakfın yaratıcılık ödülleri ilk kez bir MG ZIEHT AN – GO TEKSTİL fuarında “genç bir ortamda” sunulacak. Bu yıl, Alman tekstil makineleri endüstrisinin Walter Reiners Vakfı ödül töreni, Aachen’deki Dijital Yetenek Merkezi’nde gerçekleşti.

2018 yılının sonunda VDMA, 2019 için rahatlık ve başarılar diliyor!