VDMA Delegasyonu Pakistan’da

Monforts, VDMA Tekstil Makineleri Birliği’nin 11 – 14 Kasım tarihleri arasında Pakistan’da gerçekleştireceği delegasyonunda yer alacak.

Delegasyona katılacak olan toplamda tüm tekstil zincirini kapsayan 14 şirket, hem Karaçi hem de Lahor’da düzenlenen seminerlerde Alman tekstil makinelerinin avantajlarını ve teknolojik yeniliklerini sektör uzmanlarına tanıtacak.

Monfors’un Bölge Satış Müdürü Manfred Havenlith, bölgenin önemine değinerek VDMA delegasyonu hakkında “Bu şehirlerin her ikisini de çevreleyen bölgeler, özellikle Monforts’un apreleme sistemleriyle pazar lideri konumuna geldiği ev tekstili ve denim gibi alanlarda tekstil üretiminin önemli bir merkez haline geldi.” dedi. Seminerlerde sunum yapmak, toplantı sırasında ve yolculuk sırasında potansiyel müşterilerle iletişim kurmak gibi sorumluluklarından bahseden Mr. Havenlith, ‘’ Örneğin, Pakistan’ın en büyük şehri olan Karaçi’nin Punjab bölgesi,  Haziran ayında Barselona’da ITMA 2019’da tanıttığımız yeni Monforts CYD süreksiz iplik boyama sistemine ilgi duyduğunu belirten denim üreticileri ile yoğun.” dedi.

CYD sistemi, kalite, esneklik, ekonomik uygulanabilirlik ve üretkenliği arttırmak için yeni fonksiyon ve prosesleri dokuma hazırlama işlemlerine – eğirme, doğrudan ışınlama, çözgü ve montaj ışınlama, ardından boyutlandırma ve boyama işlemlerine entegre edebiliyor. Benzersiz Eco Bleach prosesi, piyasada mevcut olan iplik muamelesi için ilk ağartma sistemidir. Bu sistem yıkama üniteleri ile birleştirildikten sonra kumaş hemen boyanır. Bu durum atık su ve kimyasallarda önemli tasarruflar sağlıyor. Tek bir sürekli işlemde minimum bitmiş kumaş işlemlerini üretmek için kısa iplik parçalarını işlemek ve denim endüstrisindeki olağan işleme dizilerini yeni CYD sistemi ile karşılaştırmak bu avantajları hemen ortaya çıkıyor.

Anahtar Müşteriler

Karaçi’deki mevcut Monforts’un denim imalat müşterileri arasında Artistic Milliners, Artistic Fabric & Konfeksiyon Endüstrileri (AFGI), Denim Giyim Şirketi, Denim International, Kasim, Rajby Industries ve Soorty gibi şirketler bulunuyor. Bu arada ev tekstili müşterileri arasında ise Afroze, Al Karam, Lucky Textile Mills, Mustaqim ve Yunus şirketleri yer alıyor.

Bu duruma benzer olarak Monforts’un başlıca müşterileri arasında Pakistan’ın en büyük ikinci şehri olan Lahore’un çevresindeki bölgesinde yer alan Azgard-9, Crescent Bahuman, Crestex, Kohinoor Tekstil Fabrikaları, Naveena, Sapphire Tekstil ve ABD Denim Fabrikaları bulunuyor.

11 Mayıs Pazartesi günü VDMA heyeti, Monforts’un hem iplik boyama hem de kumaş terbiye hatlarını işleten ve son yıllarda kırkın üzerinde perakende satışına ev sahipliği yapan ev tekstili alanında lider Karaçi merkezli Gul Ahmed Textile Mills’i ziyaret edecek. Pakistan’da mağazalar, ev aksesuarlarından moda kıyafetlere kadar çok çeşitli ürünler sunuyor.

Ticari Partner

Avrupa Birliği, Pakistan’ın en önemli ticaret ortağı olarak kabul ediliyor. Avrupa Komisyonu’na göre, 2018’de AB’ye yapılan toplam ihracatının % 80’inden fazlası tekstil ve giyim endüstrileri olarak belirlendi.

Ocak 2014’ten itibaren Pakistan, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasını ve iyi yönetimini desteklemeyi amaçlayan GSP + düzenlemesi uyarınca, cömert tarife tercihlerinden (çoğunlukla sıfır görev) faydalandı. GSP + verilerini korumak için Pakistan, insan ve iş hakları, çevre koruma ve iyi yönetişim konularında 27 temel uluslararası sözleşmeyi etkin bir şekilde uygulamaya koydu.

VDMA delegasyonu, Alman Federal Ticaret ve Sanayi Odası (GPCCI) ile işbirliği içinde olan VDMA Tekstil Makineleri Birliği, SBS sistemleri tarafından Alman Pakistan Ticaret ve Endüstri Birliği (BMWi) adına düzenleniyor.