Yarn Expo’dan Beklenen Çıkış: “Sürdürülebilirlik”

Sürdürülebilirlik, hala yüksek fiyata sahip çevre dostu ürünlere kaynak bulmak isteyen alıcıların uzun süreli büyümesi için kilit noktadır.

Özel ipliklerin, süslü ipliklerin ve kimyasal elyafların sorumlu kaynakları, 15-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Yarn Expo Autumn etkinliğinde sunulacak. Fuar, iki yılda bir düzenlenen ITMA ASIA + CITME ile eşzamanlı olarak yer alacak.

Tekstil endüstrisinin çevresel etkisi konusunda önde gelen tedarikçiler dünya çapında sürdürülebilir ürünlerin avantajlarından faydalanıyor. Çevre dostu bir şekilde üretilen iplikler, tekstil endüstrisinde domino etkisi yaratıyor ve sonuç olarak artan sayıda ürün, müşterinin taleplerine en aza indirilmiş çevresel etki ile cevap verecek şekilde lider ürünler kullanılarak üretilebiliyor.

Büyük etkili küçük değişiklikler

Bu konuya bir örnek, çeşitli ürünlerde dokunulabilen, endüstrinin daha kirletici boyama süreçlerini azaltan parlak renkli ipliktir. Jiaxing Jingqie Fashion’dan Bay Wang Gaofeng konu ile ilgili, “Yarn Expo’da, pamuk ipliği, süslü iplik ve kimyasal elyafların tüm çeşitlerini bulabilirsiniz. Bu fuar, her zaman sektördeki en son trendleri yakalar ve bunlar fuarda sergilenir.”diyor.

Hindistan Pavyonu, alıcıların çevre dostu ürünleri bulabileceği yerlerden biri olarak biliniyor. Autumn 2018 etkinliği ise bu şekilde çevre dostu boyalar kullanarak çok çeşitli gölgeler üreten ve azokislotne boyalarından kaçınan Valson Polyester’in ürünleri gösterilecek. Diğer öne çıkan çevreci şirketler arasında, GTN Group’un organik (ecopure ™) ve organik karışım pamuk ipliği (ecocare ™) gibi kaliteli organik ipliklerin yanı sıra Shreedhar Cotsyn’ın sürdürülebilir organik BCI ve OEKO-TEX iplik serileri yer alacak.

Sergilenecek fonksiyonel kumaşlar

Pelinotu, nane veya ipek kenevir gibi çevre dostu lifler, genellikle doğal fonksiyonlardan yararlanır. Bunlar, dünya çapında alıcıların lehine olan antibakteriyel ve anti-pestilence fonksiyonları içerir.

Tekstil sektöründeki üreticilerin rakip ve müşteri taleplerine uygun olarak geliştirdiği sürdürülebilir ürünlerin hızla geliştirilip duyurulması bakımından Yarn Expo önemli bir etkinliktir. Kongkiat Textile’den Bay Warakorn Bunkanokwong’un Spring 2018 etkinliğinde edindiği gözlemlerinde konu ile ilgili olarak “Dünyanın dört bir yanından gelen alıcılardan edindiğimiz geri bildirimler, en son pazar trendlerini geliştirmemize ve öğrenmemize yardımcı oluyor.”dedi. Önemli bağlantılar yoluyla elde edilen bu yenilik düzeyi, Yarn Expo dünya görüşünün merkezidir.

Önemli endüstrisi tedarikçileri bu Ekim ayında Yarn Expo’da

Texprocil (Pamuklu Tekstil İhracatı Geliştirme Konseyi) tarafından organize edilen Hindistan Pavyonu, şu anda 50’den fazla Hintli pamuk üreticisine sahip. Konseyin küresel alıcıları, ince Hint iplikleri ve elyaflarıyla birleştirmek için önemli bir köprü olmaya devam ediyor. Diğer tanınmış uluslararası katılımcılar arasında Indorama, Chemtax Industrial ve Sateri bulunuyor. Katılımının dördüncü yılı olan Indorama şirketinden Anupam Agrawal, Yarn Expo’yu “Sadece Çinli ortaklarınızla değil, aynı zamanda global ortaklarınızla da buluşacağınız ideal bir platform.” olarak değerlendirdi.

Yarn Expo Sonbahar, pamuk, yün, keten ve sentetik elyaf ve iplikler dahil olmak üzere doğal ve karışımlı iplikler ve elastik dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen kaliteli tedarikçileriyle buluşturan iplik ve elyaf endüstrisi için Asya’da önde gelen ticaret platformudur.  Geçtiğimiz yılki Autumn etkinliği, 13 ülke ve bölgeden 493 katılımcı ve 84 ülke ve bölgeden 17.185 ticari alıcının dikkatini çekmişti.