Yeni Monforts serisi ile benzersiz mumlu pamuklu apre

Monforts, hava koşullarına dayanıklılık uzmanının son derece esnek operasyonlarını daha da artırmak için İskoçya, Dundee’deki Halley Stevensons Baltic Works’te yeni bir Montex son işlem serisi kurdu ve devreye aldı.

İki metre çalışma genişliğine sahip seri, Avusturya’daki Montex montaj fabrikasında inşa edildi ve macun ve köpük kaplama için bıçaklı bir Montex®Coat kaplama ünitesi ve bir Montex 8500 6F ramözden oluşuyor.

Benzersiz bilgi birikimi

1864 yılında kurulan Halley Stevensons, hava koşullarına dayanıklı kumaşlar için mumlu pamuk sanatında benzersiz teknik bilgi birikimi ve üretim deneyimine sahiptir ve gerektiğinde çok düşük minimum miktarlarda özel renk ve kaplamalarda uluslararası siparişler sağlayabilir. Şirket dünya çapında ihracat yapmaktadır ve seçkin marka müşterileri arasında Belstaff, Barbours, Filson ve J.Crew bulunmaktadır.

Genel Müdür James Campbell, “Yetenekli teknisyenlerden oluşan ekibimiz renk, kullanım ve performans açısından yeni ve mevcut ürünleri geliştirmek ve iyileştirmek için sürekli çabalıyor ve bize optimum üretim yetenekleri sağlamak için düzenli olarak kendi ısmarlama makinelerimizi tasarlıyor ve inşa ediyoruz” diyor.

Yeni ürün yelpazesi, Monforts’un dünya çapındaki sayısız kurulumdan elde ettiği en son gelişmelerden ve teknik uzmanlığından yararlanarak Halley Stevensons’ın pigment boya, doğrudan kaplama ve tampon uygulamasına olanak tanıyor ve Ar-Ge için daha fazla alan sunuyor.

Hayat Kaynağı

Campbell, “Ar-Ge işimizin can damarıdır” diyor. “Hattının hassas proses kontrol fonksiyonları, teknisyenlerimize mevcut ürünlerin enerji gereksinimlerine ince ayar yapmanın yanı sıra yeni ürünler yapma konusunda güven veriyor. Her üretim partisinde kullanılan enerjiyi kaydedebilmemiz ve bunu sürekli iyileştirmeler ve verimlilik tasarrufu için kullanabilmemiz gerçeğini seviyoruz. Dokunmatik ekran yazılımı görseldir ve kullanımı kolaydır, çeşitli işleme parametrelerini kontrol etmek için bir ekrandan diğerine hareket eder.”

Seri, şirketin eski ram/kaplama hatlarından birinin yerini aldı ve Halley Stevensons’ın daha önce mümkün olandan daha yüksek hızlarda daha düşük kaplama uygulamalarıyla çeşitli ürünleri yeniden yaratmasını sağladı.

Devreye alma konusunda Halley Stevensons ile birlikte çalışan Monforts tekstil teknolojileri mühendisi Alexander Fitz, “Son birkaç yılda Montex®Coat’ta daha yüksek kaplama doğruluğu ve sonuçta işlenmiş kumaşların kalitesiyle sonuçlanan birçok iyileştirme yapıldı” diyor. ürün yelpazesi ve yeni ürün denemeleri. “Monforts, tek bir kaynaktan tamamen entegre kaplama hatları sunan tek üreticidir ve kaplama makinesi, tam entegre plc kontrolünden kaynaklanan tüm avantajlarla, sonraki Montex kurutma teknolojisine uyarlanmıştır.”

Campbell, “Son olarak bir ramöz satın aldığımızdan beri, Montex’teki teknolojinin gelişimi, özellikle brülör ve hava tahliyesinde çok büyük olmuştur,” diye ekliyor. “Makine ayrıca çok sağlam – özellikle çok az yağlama gerektiren ve bize uzun süre dayanacak zincirler. Gerginliği ayarlamaya gerek kalmadan 100 gsm kumaştan 600 gsm kumaşa ne kadar çabuk geçebileceğimize şaşırdık.”

Yelken mirası

Mumlu pamuk ilk olarak 15. yüzyılın başlarında İskoç Kuzey Denizi ringa balığı filolarının yelkenlerini su geçirmez hale getirmek için keten yelken bezini balık yağları ve gres ile işlemeye başladıklarında denizciler tarafından geliştirildi. Bu yelkenlerin kalıntıları, denizciler tarafından şiddetli rüzgarlara ve deniz spreyine dayanmak için pelerin olarak kullanıldı.

1850’lerin ortalarında, yelken bezi keten tohumu yağı ile işleniyordu, ancak başlangıçta oldukça etkili olmasına rağmen, zamanla sararır ve hava koşullarına bağlı olarak sertleşir ve sonunda su geçirmezlik özelliklerini kaybeder.

Takip eden yıllarda, en etkili hava koşullarına karşı koruma çözümünü bulmak amacıyla pamuklara çeşitli işlemler uygulandı ve parafin mumlu bir kaplama ile emprenye edilmiş yoğun dokuma pamuğun kombinasyonu en başarılı oldu. 150 yılı aşkın bir süredir Halley Stevensons, hem dokuma yapıların hem de terbiye işlemlerinin birçok farklı varyasyonunu yarattı ve şimdi her rulo özel spesifikasyonlara göre üretilen her yıl binlerce metre mumlu pamuk tedarik ediyor.

Dayanıklılık

Campbell, “Mumlu pamuğun güzelliği, dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğüdür” diyor. “Kumaşlar nefes alabilir, mumlar ortam sıcaklıklarına göre ayarlanarak sıcak havalarda daha yumuşak ve daha fazla nefes alabilir ve soğuk koşullarda daha sert ve daha fazla rüzgar geçirmez olur.”

Geleneksel mumlar petrol veya parafin bazlı olsa da, Halley Stevensons endüstriden gelen bir atık ürünü kullanmak ve onu ömür boyu dayanan ürünler yapmak için yeniden kullanmak konusunda her zaman rahat olmuştur.

Campbell, “Her zaman farklı bitirme tekniklerini araştırıyoruz ve en popüler bitişlerimizden biri, hibrit aero – mumların emülsifiye bir karışımı” diyor. “Bu kumaş su tutmaz, ancak karışımda çok az balmumu vardır, bu nedenle sap, geleneksel ıslak cilalara göre dokunmak için çok daha kurudur.”

Şirket ayrıca yakın zamanda, zeytinyağı, kolza tohumu ve hint fasulyesi karışımından oluşan ve petrole benzer su geçirmezliğe sahip ve piyasada bulunan diğer doğal mumlardan çok daha iyi bir derecelendirmeye sahip %100 bitki bazlı yeni bir mum olan Ever Wax Olive’i piyasaya sürdü. ondan önce.

Kalite testi

Campbell, “Orijinal lonca üyelerimizin dayattığı yüksek beceriler ve kumaş yeniliği geleneği, bugün hala dürüst işçilik için referans standartımızdır,” diyerek sözlerini sonlandırıyor: “Ürüne karşı nazik ve çevreye düşük etkisi olan sorumlu kaynaklı pamuklu kumaşlar ve süreçler kullanıyoruz. Boyama yöntemlerimiz çok düşük seviyelerde su kullanır ve mumlarımız uygulama için basitçe ısıtılır ve kullanılmadığında depolamak için soğutulur, yani atık deşarjı olmaz. Şimdi, bu yeni Monforts hattıyla, daha az gaz kullanımıyla birlikte, eski ram makinesine göre iki ila üç kat daha hızlı çalışma hızlarına da ulaşıyoruz. Harika bir ortaklık olduğunu kanıtladı.”